Tortul cu zmeură şi mascarpone, cel mai delicios cadou de Ziua Îndrăgostiţilor. Acţionează ca o vrajă a iubirii!

8 tort inima profimedia 0413750725 ok jpg jpeg

Pernuţe în formă de inimioară, cutii cu praline de ciocolată, buchete de flori, cadouri cu mesaje de dragoste pentru el sau pentru ea, toate acestea sunt pe lista celor mai vândute produse de Valentine's Day sau de Ziua Îndrăgostiţilor. Astăzi, pe 14 februarie, sau de Dragobete, pe 24 februarie, alege să oferi în dar persoanei iubite dragoste de mâncat.

Nu degeaba se zice ca dragostea trece prin stomac. Dacă între voi lucrurile nu sunt chiar roz, dar tu vrei să faceţi pace şi chiar să încingeţi atmosfera în dormitor, îţi recomandăm tortul cu zmeură şi mascarpone. Prepară-l şi eşti ca şi câştigătoarea luptei. Pur şi simplu, nu îţi va rezista! Îţi ia cam o oră să-l pregăteşti. Uite de ce ingrediete ai nevoie şi cum îl faci, pas cu pas!

Ingrediente

stanga
dreapta
3 1 profimedia 0413750789 jpg jpeg
4 2 profimedia 0413750764 jpg jpeg
5 3 profimedia 0413750744 jpg jpeg
2 4 profimedia 0413750733 jpg jpeg
7 tort inima profimedia 0413750725 jpg jpeg
9 promo cpf 3 jpg jpeg

Pentru blat:

7 ouă

150 g zahăr tos

120 g făină

300 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

Pentru însiropare:

100 ml apă

1 lingură zahăr

Pentru cremă:

400 ml frişcă lichidă

250 g mascarpone

100 g zahăr

esenţă de vanilie, opţional

1 plic gelatină roşie

zmeură, pentru decor

bastonaşe din zahăr bicolore, pentru decor

Pasul 1           

Pentru blat, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul tos şi baţi în continuare până se întăreşte spuma. Adaugi toate gălbenuşurile, omogenizezi, apoi înglobezi făina cu mişcări de jos în sus. Într-o tavă dreptunghiulară, aşezi foaie de copt pe care o pliezi în jurul unui inel în formă de inimă. Transferi compoziţia în interiorul inelului, nivelezi şi introduci tava în cuptorul preîncălzit. Nu deschizi în primele 20 de minute de coacere. La final, laşi blatul câteva minute, apoi îl răstorni pe planşeta de lucru.

Pasul 2 

Pentru cremă, amesteci mascarpone cu zahărul, esenţa de vanilie şi frişca bătută în prealabil. Tai blatul în jumătate, pe lungime. Întinzi crema între cele două felii, având grijă să pui deoparte un sfert din compoziţie. Ungi partea de deasupra a tortului cu gem de căpşuni.

Pasul 3     

Aşezi din nou inelul în jurul tortului şi decorezi tortul cu zmeură. Prepari tort-gelee potrivit instrucţiunilor de pe plic. Torni gelatina peste stratul de gem şi o întinzi în strat uniform.  

Pasul 4

Dai tortul la frigider, peste noapte sau 3-4 ore. La final, îndepărtezi inelul, acoperi lateralele tortului cu crema păstrată şi decorezi cu bastonaşe din zahăr.

@profimedia