VIDEO Tort în trei culori

1 58347 original jpg jpeg

Ai nevoie de: pentru blat - 2 linguri cacao, 250 g făină, 250 g zahăr, 5 linguri ulei, 6 ouă, 4 linguri lapte, zeama de la o lămâie, 1 praf de copt, 5 linguri zeamă compot de fructe, 1 praf sare. tortor

Pentru crema de banane:8 banane,2 plicuri gelatină. Pentru glazură:200 ml smântână dulce,200 g ciocolată albă,1 plic gelatină,100 ml frişcă bătută. Pentru ornat:50 g ciocolată neagră,mentă,câteva felii banane uscate.

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Pentru blat,baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul. Le pui peste albuşuri. În compoziţia obţinută adaugi laptele,cacaua,praful de copt dizolvat în sucul de lămâie şi făina cernută. Amesteci de jos în sus,cu grijă.

Încingi cuptorul. Torni compoziţia într-o tavă cu pereţi detaşabili,tapetată în prealabil şi nivelezi. Laşi la copt până trece testul scobitorii. Scoţi din cuptor şi laşi blatul să se răcească în tavă. Când s-a răcit,îl însiropezi cu compot. Pentru crema de banane,le cureţi,iar 4 din ele le tai rondele şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Pui gelatina în puţină apă rece,apoi o dizolvi pe baie de aburi. Celelalte 4 banane le faci piure şi încorporezi gelatina. Laşi deoparte.

Citeşte şi:

Tort cu frişcă şi nuci

Tort cu portocale

Tort cu zmeură şi cremă de brânză

Pentru glazură,pregăteşti gelatina pe care o prepari conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pui pe foc smântâna dulce,încălzeşti,adaugi ciocolata albă răzuită şi amesteci până se topeşte. Dai deoparte. Pui gelatina la topit,pe baie de aburi,câteva secunde,amesteci şi laşi deoparte. Amesteci apoi cu o lingură din crema de ciocolată şi torni în final peste toată ciocolata rămasă. Încorporezi bine ingredientele. Când crema este la temperatura camerei,adaugi frişca bătută,amestecând uşor. Aşezi peste blatul însiropat rondelele de banane şi torni peste ele jeleul răcit. Nivelezi,apoi adaugi glazura,ornezi cu frunze de mentă,ciocolată neagră răzuită şi felii de banane uscate. Laşi la frigider câteva ore.