Testează-ţi gratuit capacitatea respiratorie pe 11-12 mai

1 maxresdefault jpg jpeg

Societatea Română de Pneulomogie organizează în acest week-end, pe 11 şi 12 mai, testări gratuite de spirometrie, pentru cei care au nevoie de acest consult. Acestea pot fi efecuate sub îndrumarea doctorului Ramona Nedelcu, între orele 9-17, la Universitate, în curtea Spitalului Colţea, cu intrare dinspre Bulevardul Ion C. Brătianu.

Această iniţiativă vine după Ziua Mondială de luptă împotriva astmului, care a fost pe 7 mai, o zi în care specialiştii au făcut un apel către pacienţi, prin care i-au îndemnat să facă testări periodice: aşa numitele spirometrii, care sunt nişte teste respiratorii. Doar aşa ar putea evalua simptomele şi ar putea găsi un tratament corect, pentru a putea  ţine astmul sub control.

Mai exact, spirometria este un test al capacităţii respiratorii, folosit de obicei pentru a diagnostica boli respiratorii. Cei care au probleme de respiraţie trebuie să ştie că spirometriile sunt testări simple, neinvazive şi deloc dureroase. Este recomandat, deci, să le facă atât persoanele cu risc, cât şi pacienţii deja diagnosticaţi.