5 motive să nu ratezi o vacanţă la Praga

1 51348 original jpg jpeg

Vrei să te bucuri de un concediu reuşit în această perioadă? Poţi merge la Praga, una dintre cele mai frumoase capitale din Europa! Iată cinci obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

1. Ceasul astronomic din Turnul Primariei“Oraşul celor 100 de turnuri” sau “Oraşul de aur” cum mai este denumită capitala Cehiei este situat pe valea râului Vitava. Turiştii care ajung aici pot admira pentru început frumuseţea Ceasului astronomic din Turnul Primariei Oraşului Vechi (ce datează din 1410). Acesta redă,cu ajutorul cadranelor speciale,poziţiile soarelui şi ale lunii,semnele zodiacale,dar şi celelalte evenimente cereşti. Orologiul mai conţine şi un al doilea cadran pe care sunt inscripţionate ziua şi luna,dar şi marile sărbători de peste an (anunţate,pe rând,de figurinele celor 12 apostoli).2. Castelul medieval din Praga,cel mai mare castel din EuropaCastelul din Praga impresionează prin arhitectura sa,fiind cel mai mare castel medieval din Europa (are 570 de metri lungime,128 de metri latime şi se întinde pe o zonă de 7,28 de hectare). În interiorul acestuia poţi admira câteva dintre birourile regilor cehi,împăraţii Imperiului Roman,preşedinţii Cehoslovaciei precum şi cei ai Republicii Cehe,bijuterii ce au aparţinut acestora,armuri,diverse ţesături,precum şi o varietate mare de stiluri arhitecturale.3. Cartierul evreiesc,o zonă deosebită a oraşului vechi

Cartierul evreiesc denumit şi Josefov este o parte importantă a oraşului vechi,situat în nord-vestul centrului istoric. Aici poţi vizita o serie de sinagogi foarte bine conservate,un muzeu care pune la dispoziţie cea mai mare colecţie de manuscrise evreieşti,casa memoriala Franz Kafka,dar şi Cimitirul Vechi Evreiesc.

Dacă vrei să simţi cu adevărat vibraţia oraşului atunci poţi merge în piaţa Vaclav,situată în inima oraşului. Vei rămâne impresionată de frumuseţea bulevardelor asemeni celor din Paris,dar şi a clădirilor impunătoare. De aici ai acces la o serie de restaurante,cafenele,galerii şi magazine celebre. Bulevardele Na Prikope,Na Mustku şi 28 Rijna formează adevărata zonă comercială a oraşului.

Podul Carol uneşte cele două cartiere vechi,Stare Mesto şi Mala Strana. Aici poţi admira o serie de statui (cea mai valoroasă este cea a Sfântului Luitgard). Statuia Sfântului John Nepomuk este singura statuie lucrată în bronz. Podul Carol mai atrage turiştii datorită târgurilor care strâng numeroşi artişti plastici,vânzători şi meşteşugari care pun la dispoziţie o serie de frumoase suveniruri pentru tine şi cei dragi.