Cele mai proaste destinaţii de vacanţă. Care sunt ţările care trebuie evitate în 2021

1 beach 547526 1280 jpg jpeg

Suntem în permanenţă informaţi despre destinaţiile pe care nu trebuie să le ratăm, dar se vorbeşte mai puţin despre locurile care ar trebui evitate. Descoperă care sunt cele mai neinspirate alegeri pentru petrecerea unei vacanţe înafara ţării!

Factorii care determină dacă o ţară este un loc nepotrivit în care să ajungem includ străzile nesigure, casele murdare şi altele asemenea. Potrivit unui sondaj efectuat recent la care au răspuns mai mult de 10.000 de călători din întreaga lume a fost realizat clasamentul celor mai proaste destinaţii de călătorie din lume. S-au luat în calcul şi rata criminalităţii, lipsa infrastructurii turistice, dificultatea de acces la îngrijiri medicale, nivelul de trai, politicile care permit dezvoltarea durabilă a sectorului turistic.

Iată lista cu cele 10 ţări de evitat în acest an, potrivit Visiondestinations.com:

1. Yemen

2. Ciad

3. Liberia

4. Burundi

5. Republica Democrată Congo

6. Mauritania

7. Angola

8. Haiti

9. Burkina Faso

10. Sierra Leone

La acestea se adaugă unele care sunt recunoscute ca locuri nerecomandate petrecerii vacanţelor.

Republica Democrată Congo

În ciuda abrevierii care suntă prietenos, RD Congo este departe de a fi prietenoasă cu turiştii şi, probabil, departe de a avea cartiere sigure. Violenţa sexuală este ceva la ordinea zilei, iar populaţia generală este tratată cu o brutalitate inimaginabilă. Copiii sunt adesea recrutaţi în armată pentru a servi ca soldaţi, dacă au noroc, altfel sunt răpiţi pentru a fi obligaţi să lucreze ca sclavi sexuali. În 1998, a avut loc un război şi, în ciuda semnării tratatelor de pace în 2003, conflictele sunt departe de a se stinge cu toate că au curmat până acum peste 5,4 milioane de vieţi.

Birmania

Cunoscută şi sub numele de Myanmar, Birmania ar putea arăta frumos la o primă privire superficială din perspectiva unui turist. Când cetăţenii acestui stat nu sunt oprimaţi, sunt ocupaţi cu producerea de opiu şi heroină pentru consum naţional şi export. De fapt, Birmania face parte din Triunghiul de Aur al producţiei de opiu. De asemenea, ambasada SUA din cel mai mare oraş, Rangoon, a publicat un raport care preciza că „exporturile de opiacee valorează aproape cât toate exporturile legale”, ceea ce înseamnă practic că afacerea este bună. Adaugă la aceasta tendinţa de a persecuta călugării sau de a-i ucide combinată cu faptul că guvernul militar l-a plasat în arest la domiciliu din 1989 pe liderul partidului politic de opoziţie. Este uşor de văzut de ce Birmania nu este pe lista locurilor de vizitat a celor mai mulţi pasionaţi de călătorii din lume.

Coreea de Nord

Coreea de Nord şi politica sa izolaţionistă au părut întotdeauna un mister pentru cei din afară, nord-coreenii hotărând să păstreze totul pentru ei, în detrimentul libertăţii personale.Nu este un loc deosebit de distractiv de vizitat. Orice vizitator extern are nevoie de un „reprezentant” sau „ghid turistic” din partea guvernului care să-l însoţească în orice moment. Chiar şi cu ajutorul acelui ghid, există riscul de a fi împuşcat dacă te îndreptezi. Dacă acestea sunt genul de lucruri care ţi-ar plăcea, fii pregătit pentru o perioadă lungă de pregătire a actelor complicate, necesare pentru a intra în ţară.

Pakistan

A şasea ţară cu cea mai mare populaţie de pe planetă şi care găzduieşte cea de-a doua cea mai mare populaţie musulmană din lume, Pakistanul s-a confruntat cu probleme în ceea ce priveşte sărăcia şi analfabetismul. Problemele politice nu contenesc, mai ales când vine vorba de liderii politici. De pildă, Benazir Bhutto, fostă prim-ministru al Pakistanului şi lideră al partidului de opoziţie, a fost trimisă în exil până în 2007, a supravieţuit unei încercări de asasinat asupra sa, dar a căzut victima unui atentat sinucigaş cu bombă în timpul unei manifestaţii electorale. Ambele încercări de asasinare a femeii au costat viaţa a peste 160 de persoane.