Cele mai scumpe oraşe din lume. În ce condiţii le-ai putea vizita în viitor cu costuri mai mici?

1 singapore jpg jpeg

Când pleci într-o călătorie, vrei să ai un sejur cât mai confortabil, mâncare savuroasă, activităţi în natură şi să explorezi toate locurile faimoase, dar nu poţi uita de o parte importantă: bugetul necesar. În aceste oraşe este cel mai greu să te încadrezi dacă ai un buget mic!

Majoritatea dintre noi încercăm ca atunci când planificăm o vacanţă să obţinem cele mai bune oferte, astfel încât să nu ieşim din buget. Eşti curios să afli ce oraşe te pot costa foarte mult dacă doreşti să le vizitezi în viitor? Acestea sunt unele dintre destinaţiile de vacanţă cele mai scumpe din lume!

Singapore

Oraşul Singapore este cel mai scump oraş din lume pentru turişti. Transportul are un preţ ridicat. Dacă doreşti să închiriezi o maşină, ar trebui să faci economii uriaşe. Îmbrăcămintea şi produsele alimentare au preţuri mari. Este cel mai dezvoltat oraş cu o cultură gastronomică extraordinară. Este vizitat mai ales de cupluri, în luna de miere, şi de oameni de afaceri.

Zurich

Acesta este denumit cel mai scump oraş european pentru cei care doresc să-l viiteze. Întreaga Elveţie este cunoscută ca o destinaţie costisitoare. Cu toate acestea, poţi alege totuşi să explorezi oraşul cu un buget redus. Costul transportului şi al cazării este ridicat în Zurich. Pentru a economisi bani în timp ce vizitaţi acest oraş, alege să închiriezi o cameră în locul plăţii unei camere de hotel, fă-ţi cumpărăturile în supermarketuri în loc să mergi la restaurant şi foloseşte transportul public în loc să închiriezi o maşină pentru a vizita oraşul şi împrejurimile acestuia.

Paris

Nu cred că există cineva pe lumea asta care să nu fi visat măcar o dată să viziteze faimosul oraş francez Paris. Înainte de pandemie, întâmpina un număr imens de turişti în fiecare an. Parisul este cunoscut sub numele de „Oraşul romantismului” şi renumit printre cuplurile de îndrăgostiţi. Este şi cea mai scumpă destinaţie de vacanţă. Oamenilor le place să exploreze noaptea cafenelele sale ciudate, să-i savureze deserturile fine, vinurile, produsele de patiserie şi să admire frumosul Turn Eiffel. Castelele regale, catedralele fastuoase şi arhitectura impresionantă din oraş îl fac unul dintre cele mai interesante oraşe.

Shanghai şi Hong Kong

Cele 2 oraşe din China sunt cele mai scumpe din lume pentru locuitorii săi. Se preconizează că, până în anul 2028, China va deveni cea mai mare economie din lume, dar capitala sa comercială este deja la un nivel înalt. Shanghai este acum cel mai mare oraş din China şi a ajuns cel mai scump din lume, depăşind oraşul Hong Kong. Cu toate acestea, ca turist, găseşti în continuare opţiuni mai ieftine pentru a mânca, activităţi în aer liber şi locuri în care poţi admira peisajele oraşului. Poţi alege transportul public şi te poţi aproviziona din pieţe. În afară de aceasta, te poţi bucura de drumeţii. Costurile cresc atunci când doreşti să mănânci în restaurante cu meniu internaţional sau să stai într-un hotel de lux.

Sydney

Se încadrează în top 10 cele mai scumpe oraşe din lume pentru turişti. Mâncarea şi băuturile sunt costisitoare în acest oraş în care există puţine lucruri pe care le poţi face gratuit. Poţi vizita gratuit unele muzee, galerii de artă, plaje. Evită restaurantele scumpe şi alege preparatele autentice.