Cum să previi pierderea bagajului la aeroport

1 76548 original jpg jpeg

Una dintre întâmplările nefericite care îţi pot strica vacanţa este pierderea bagajului la aeroport. Iată ce aspecte trebuie să iei în considerare când întâmpini această problemă!

Ai grijă de obiectele valoroase

Camera de fotografiat, laptopul, telefonul, portofelul, documentele trebuie avute asupra ta, în bagajul de mână, în niciun caz în cel mare pe care îl laşi la cală. Mai mult, în cazul în care se pierde bagajul şi cei de la compania aeriană te întreabă ce lucruri de valoare aveai în el, este important să menţionezi toate obiectele. De aceea, ar fi mai bine să îţi faci o listă cu tot ce pui în bagaj.

Foloseşte eticheta de bagaj

Agaţă de mânerul bagajului de cală o etichetă pe care să scrii numele şi numărul de telefon. Astfel, vei putea fi contactată rapid dacă bagajul tău va fi rătăcit.

Nu întârzia

Printre motivele principale care duc la dispariţia sau întârzierea bagajului se numără întârzierea la check in. De aceea, este important să ajungi la aeroport cu 2 ore înainte de decolarea avionului.

Adaugă haine de rezervă

Împachetează câteva haine în bagajul de mână ca să ai cu ce te îmbrăca în cazul în care va dura mai mult timp până va reapărea bagajul mare.

Asigurare de călătorie

Ca să stai liniştită, cel mai bine ar fi ca înainte să pleci în străinătate să îţi faci asigurare de călătorie pentru a recupera orice pierdere în cazul în care constaţi că au dispărut obiecte importante.