FOTO Topul celor mai vizitate obiective turistice din lume din toate timpurile

5 piramide shutterstock 406471351 jpg jpeg

Este vară şi toată lumea este dornică de vacanţă, mai ales după o perioadă în care turismul a fost afectat de pandemie. Deşi nu putem ajunge în toate destinaţiile visate, putem măcar să le planificăm! Dacă vrei să îţi pregăteşti vacanţa în avans, îţi prezentăm câteva dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume.

Pământul are mii de locuri de o frumuseţe rară, încât oricine de pe această planetă şi-ar dori să le viziteze. Atracţii precum Cascada Niagara, Marea Piramidă din Giza, Marele Zid Chinezesc, Turnul Eiffel, Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro sau Acropola din Atena au devenit atât de cunoscute, încât sunt simbolurile ţărilor din care provin.

Cascada Niagara, Ontario

Situată la graniţa dintre New York şi Canada, cascada Niagara este considerată cea mai importantă atracţie turistică din America de Nord. Cascada este un ansamblu format din trei căderi de apă – Cascada Americană (American Falls), Cascada Vălul Miresii (Bridal Veil Falls) şi Cascada Potcoavă (Horseshoe). Peste şase milioane de metri cubi de apă ţâşnesc în fiecare minut în cascada formată pe râul Niagara, iar datorită căderii puternice de apă, se formează o ceaţă, care împreună cu lumina soarelui, dau naştere unui număr mare de curcubee. Noaptea, cascada este luminată cu reflectoare multicolore, care oferă un spectacol unic de lumină.

Marea Piramidă din Giza, Egipt

stanga
dreapta
4 niagara shutterstock 654737650 jpg jpeg
5 piramide shutterstock 406471351 jpg jpeg
2 zidul chinezesc shutterstock 1408535594 jpg jpeg
3 eiffel shutterstock 1073902373 jpg jpeg
6 rio christ shutterstock 1471556480 jpg jpeg

Construită în jurul anului 2.500 î. Hr. pentru a-i servi drept mormânt Faraonului Khufu (Cheops), Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă construcţie din lume, până la construirea Turnului Eiffel. Ea măsoară 137 metri în înălţime, este localizată, la opt kilometri de Cairo, în oraşul Giza şi este cea mai veche şi singura piramidă care a rezistat de-a lungul timpului. Herodot spune că ridicarea piramidei a durat mai mult de 20 de ani şi că toţi cei 100.000 de muncitori, care au lucrat la construcţie au folosit peste 2 milioane de blocuri de piatră pentru a o consolida.

Marele Zid Chinezesc, China

Construcţie gigantică a lumii antice, Marele Zid Chinezesc măsoară 21.196 de kilometri lungime, opt metri în înălţime şi între patru şi opt metri grosime. Fiind considerat a fi una dintre cele mai mari structuri artificiale din lume, zidul se întinde pe crestele munţilor, pe dealuri şi pe văi şi doar 30% din suprafaţa sa totală poate fi vizitată. Zidul a fost construit cu scopul de apărare a graniţei imperiului chinez contra atacurilor normade din nordul Chinei şi rămâne până astăzi una dintre principalele atracţii ale Chinei.

Turnul Eiffel, Franţa

Situat în inima Parisului, cel mai romantic oraş din Europa, Turnul Eiffel a devenit o destinaţie turistică populară pentru milioanele de turişti, care i-au călcat pragul anual, încă de la inaugurarea sa din anul 1889. Turnul Eiffel are o înălţime de 320 de metri, fără antena din vârf, care mai adaugă 20 de metri la construcţia finală. Până în vârful turnului sunt peste 1600 de trepte, iar cablurile electrice care alimentează instalaţia măsoară 40 de kilometri.

Statuia lui Iisus Mântuitorul, Brazilia

Faimoasa şi impunătoarea statuie a lui Iisus Hristos, din Rio de Janeiro, este una dintre cele mai cunoscute reprezentări ale Mântuitorului. Aflată pe vârful muntelui Corcovado, la 710 metri deasupra nivelului mării, statuia, care îl reprezintă cu Mântuitorul Iisus Hristos cu braţele deschise, poate fi văzută din toate colţurile oraşului. Statuia de 38 de metri înălţime a fost construită la iniţiativa părintelui Pedro Maria Boss, care a propus construirea unui monument religios în muntele de o frumuseţe aparte.

@shutterstock