Locuri unice din România care merită vizitate

1 68678 original jpg jpeg

Vremea frumoasă aduce şi dorinţa de călătorii noi. România rămâne o destinaţie cu multe locuri speciale, unele foarte puţin promovate. „ring” vă prezintă câteva zone impresionante ce merită vizitate chiar şi într-o excursie de weekend.

Ochiul Beiului este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din România.

Situat în Munţii Aninei,este o componentă deosebită a Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa.

Are forma unui crater cu adâncimea de 3,6 metri,iar apa este atât de limpede încât păstrăvii care înoată acolo pot fi admiraţi în toată splendoarea.

Acest lac nu îngheaţă niciodată,temperatura apei fiind constantă tot timpul anului.

Păsările migratoare rămân aici peste iarnă,iar legenda spune că în noaptea de Sânziene se strâng ielele în jurul lacului.

Obiectivul turistic este declarat monument al naturii.

Focul Viu şi Vulcanii Noroioşi,minunile din Buzău

Şi fenomenele interesante din judeţul Buzău atrag o mulţime de vizitatori. Focul Viu este unul dintre locurile unde,venite din adâncul pământului,emanaţiile de gaze ard,fiind aprinse de soare. Acestea sunt considerate rezervaţii naturale şi se găsesc în satul Terca,din comuna Lopătari,judeţul Buzău,şi în localităţile Andrieşu de Jos şi Reghiu,din judeţul Vrancea.

În lume,fenomenul mai este întâlnit în Turcia,Austria,Asia şi SUA. O altă atracţie atipică din judeţul Buzău sunt Vulcanii Noroioşi. S-au format datorită erupţiilor de gaze naturale din pământ care antrenează spre suprafaţă nămol şi apă.