Turnul Eiffel s-a înălţat! Cât măsoară acum cea mai importantă atracţie a Parisului

1 turnul eiffel jpg jpeg

Faimoasa construcţie din Paris se pregăteşte să îşi primească turiştii cu un nou aspect! Pentru a patra oară în istoria sa, Turnul Eiffel a crescut în înălţime. Cum s-a produs acest fenomen?

Turnul Eiffel, o emblemă a oraşului Paris, măsura la finalul anului trecut 300 de metri, în înălţime, (excluzând antena din vârf, ce mai adăuga 20 de metri). Anul acesta, în schimb, reperul francez a crescut cu încă 6 metri. Totul se datorează unei antene care a fost instalată în vârful turnului, cu elicopterul.

Nu este pentru prima dată când Turnul Eiffel îşi modifică înălţimea. Acesta a crescut treptat, încă de trei ori, de la realizarea sa, prin diferite mijloace. În plus, în fiecare vară, structura sa devine mai înaltă, odată ce temperaturile cresc. Din cauza expansiunii termice, temperaturile ridicate cresc volumul său, ceea ce înseamnă că Turnul Eiffel devine, cel puţin din punct de vedere tehnic, mai înalt, cu câţiva centimetri.

Nu este singura schimbare din plan! 

Noua antenă nu este singura schimbare planificată pentru Turnul Eiffel. Se doreşte ca, în 2024, Turnul Eiffel să fie vopsit în culoarea aurie, pentru Jocurile Olimpice. De fapt, aceasta ar fi fost culoarea pe care inginerul Gustave Eiffel şi-ar fi dorit-o iniţial, atunci când a creat acest reper important.

Turnul Eiffel a fost vopsit de 18 ori, de la construcţia sa iniţială. Acest proiect necesită multă forţă de muncă, dar şi timp, având în vedere că suprafaţa sa este de 250.000 mp.

Destinaţia de vacanţă, preferată de milioane de turişti, a eliminat multe restricţii, legate de pandemie. În prezent, nu mai este obligatorie purtarea măştii de protecţie şi nici prezentarea certificatului de vaccinare.

Sursă foto: Shutterstock