Tu cum îţi hrăneşti copilul? Dr. Mihaela Bilic: „Mai bine-i dai copilului o felie de pâine cu unt şi gem decât un bol cu cereale”

1 aliment nesanatos cereale mic dejun copii jpg jpeg

Dr. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la felul în care părinţii îşi hrănesc copiii, în special la micul dejun. Cerealele, unul dintre alimentele cele mai nocive, sunt pe ordinea de zi în farfuriile celor mici, spune nutriţionistul.

Conţinutul mare de zahăr şi grăsimile fac din cereale un aliment de evitat, spune specialistul în nutriţie. Mihaela Bilic explică faptul că niciun copil nu ar trebui să fie hrănit dietetic, însă atenţia sporită trebuie să fie la capitolul zahăr şi alimente procesate.

Tu ştii să porţi corect masca medicală?

”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creştere. Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esenţial pentru creştere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras. Un copil are nevoie de grăsime de calitate.

Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiţi. Avem nevoie de grăsime pentru a creşte, tot ce înseamnă sistem nervos la copilului se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creştere. Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, trebuie învăţat să aibă şi legume în farfurie", explică nutriţionistul.

Cerealele cu lapte, cel mai periculos aliment pentru copii

"Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiţionalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Sunt adepta şi promovez gătitul în casă. Dar, să nu ne facem un obicei. O dată pe săptămână este mai mult decât echilibrat.

De ce trebuie să purtăm ochelari în faţa calculatorului şi ce înseamnă regula 20-20-20 pentru sănătatea ochilor

Cerealele au fost inventate de americani când şi-au dat seama că trebuie să hrănească o naţie întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr şi au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degrabă aş pune o felie de pâine cu unt şi gem, care în final ca număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate”, spune nutriţionista Dr. Mihaela Bilic.



Recente

Terina cu pui si dovlecei  Sursa foto shutterstock 1781117753 jpg
Cheesecake cu caise  Sursa foto shutterstock 303949643 jpg
clickpentrufemei r jpg
Ai o colecție de genți de designer și vrei să le vinzi jpg
Cum să te îmbraci relaxat, dar cu stil jpg
Placinta cu varza  Sursa foto shutterstock 662093179 jpg
Prajitura cu nuca de cocos si jeleu de pepene  Sursa foto shutterstock 2004276233 jpg
Ce soluții recomandă dermatologii pentru o piele sănătoasă (2) png
Omleta cu ciuperci  Sursa foto shutterstock 2206645801 jpg
Tiramisu zmeura  Sursa foto shutterstock 2182079587 jpg
creme de fata xpertbeauty jpg
parfumuri dupe equivalenza jpg
Alegerea pietrelor semiprețioase pentru protectie și echilibru energetic jpg
Image 2025 07 31 at 14 54 jpeg
Terina cu paste si vinete  Sursa foto shutterstock 674736076 jpg
femeie relaxata jpg
femeie cu par frumos jpg
bratara fitness jpg
Placinta Soufra  Sursa foto shutterstock 2295704519 jpg
cum creezi o atmosfera de relaxare in locuinta jpg