Tu cum îţi hrăneşti copilul? Dr. Mihaela Bilic: „Mai bine-i dai copilului o felie de pâine cu unt şi gem decât un bol cu cereale”

1 aliment nesanatos cereale mic dejun copii jpg jpeg

Dr. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la felul în care părinţii îşi hrănesc copiii, în special la micul dejun. Cerealele, unul dintre alimentele cele mai nocive, sunt pe ordinea de zi în farfuriile celor mici, spune nutriţionistul.

Conţinutul mare de zahăr şi grăsimile fac din cereale un aliment de evitat, spune specialistul în nutriţie. Mihaela Bilic explică faptul că niciun copil nu ar trebui să fie hrănit dietetic, însă atenţia sporită trebuie să fie la capitolul zahăr şi alimente procesate.

Tu ştii să porţi corect masca medicală?

”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creştere. Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esenţial pentru creştere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras. Un copil are nevoie de grăsime de calitate.

Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiţi. Avem nevoie de grăsime pentru a creşte, tot ce înseamnă sistem nervos la copilului se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creştere. Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, trebuie învăţat să aibă şi legume în farfurie", explică nutriţionistul.

Cerealele cu lapte, cel mai periculos aliment pentru copii

"Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiţionalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Sunt adepta şi promovez gătitul în casă. Dar, să nu ne facem un obicei. O dată pe săptămână este mai mult decât echilibrat.

De ce trebuie să purtăm ochelari în faţa calculatorului şi ce înseamnă regula 20-20-20 pentru sănătatea ochilor

Cerealele au fost inventate de americani când şi-au dat seama că trebuie să hrănească o naţie întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr şi au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degrabă aş pune o felie de pâine cu unt şi gem, care în final ca număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate”, spune nutriţionista Dr. Mihaela Bilic.Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg