Tu cum îţi hrăneşti copilul? Dr. Mihaela Bilic: „Mai bine-i dai copilului o felie de pâine cu unt şi gem decât un bol cu cereale”

1 aliment nesanatos cereale mic dejun copii jpg jpeg

Dr. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la felul în care părinţii îşi hrănesc copiii, în special la micul dejun. Cerealele, unul dintre alimentele cele mai nocive, sunt pe ordinea de zi în farfuriile celor mici, spune nutriţionistul.

Conţinutul mare de zahăr şi grăsimile fac din cereale un aliment de evitat, spune specialistul în nutriţie. Mihaela Bilic explică faptul că niciun copil nu ar trebui să fie hrănit dietetic, însă atenţia sporită trebuie să fie la capitolul zahăr şi alimente procesate.

Tu ştii să porţi corect masca medicală?

”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creştere. Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esenţial pentru creştere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras. Un copil are nevoie de grăsime de calitate.

Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiţi. Avem nevoie de grăsime pentru a creşte, tot ce înseamnă sistem nervos la copilului se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creştere. Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, trebuie învăţat să aibă şi legume în farfurie", explică nutriţionistul.

Cerealele cu lapte, cel mai periculos aliment pentru copii

"Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiţionalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Sunt adepta şi promovez gătitul în casă. Dar, să nu ne facem un obicei. O dată pe săptămână este mai mult decât echilibrat.

De ce trebuie să purtăm ochelari în faţa calculatorului şi ce înseamnă regula 20-20-20 pentru sănătatea ochilor

Cerealele au fost inventate de americani când şi-au dat seama că trebuie să hrănească o naţie întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr şi au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degrabă aş pune o felie de pâine cu unt şi gem, care în final ca număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate”, spune nutriţionista Dr. Mihaela Bilic.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg