Un copil de doi ani, în comă după ce a fost muşcat de o căpuşă! Ce boală gravă a dezvoltat

1 copil in coma dupa ce a fost muscat de capusa jpg jpeg

Un băieţel în vârstă de doar doi ani a fost la un pas de moarte după ce a fost muşcat de o căpuşă.

Jackson Oblisk, un băieţel din Kentucky, a trecut prin momente dramatice după ce a fost muşcat de o căpuşă, deoarece a dezvoltat febra ”Rocky Mountain”, cu care se confruntă 20.000 de oameni. 

Atunci când a fost muşcat de căpuşă, mama băieţelului nu s-a speriat. A înlăturat-o şi şi-a văzut de viaţă. La scurt timp, însă, băieţelul a început să facă febră. A ajuns să se simtă atât de rău încât nu mai putea să mănânce sau să vorbească şi era şi hipersensibil la atingere. 

Când temperatura corporală a ajuns la 40,5 grade Celsius, iar pe corpul sau a apărut o erupţie roz, Kayla şi-a dat seama că ceva este în neregulă cu fiul său. L-a dus imediat la spital unde medicii s-au gândit imediat că ar putea fi vorba de febra ”Rocky Mountain”. Fiind, însă, o boală rară, ei au făcut teste suplimentare. Rezultatele, însă, au confirmat temerile medicilor.

Doar 3000 de cazuri de febra ”Rocky Mountain” sunt găsite în America, iar dintre acestea, 60 la sută se găsesc doar în Arkansas, Missouri, North Carolina şi Tennessee. Persoanele care se confruntă cu această afecţiune se confruntă cu erupţie cutanată pe corp, dar şi cu febră ridicată, dureri puternice de cap, stare generală de rău şi greaţă. În cazuri mai grave, însă, pot fi afectaţi şi plămânii, creierul şi ficatul. 

Starea lui Jackson sa ameliorat, însă, iar pe zi ce trece acesta este mai vesel şi mai activ.