Masca de faţă cu miere şi iaurt este una dintre cele mai eficiente pentru ten. Vestea bună este că ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care sigur şi tu le ai în casă.

Ingrediente mască cu miere şi iaurt:

- 1 lingură de zeamă de lămâie

- 1 lingură de miere

- 1 lingură de iaurt

Amestecă toate ingredientele până obţii o pastă omogenă şi aplic-o pe faţă. După 15 minute, spală-te pe faţă cu apă călduţă, apoi foloseşte o cremă hidratantă.

Citeşte şi: Masca de faţă din două ingrediente care te scapă de punctele negre

Proprietăţile antiinflamatorii ale mierii sunt deja ştiute, ea fiind folosită deseori în tratamentele cosmetice, pentru calmarea iritaţiilor pileii şi multe alte probleme ale tenului.

„Mierea conţine o serie de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime şi ceruri care îi dau o valoare terapeutică uriaşă. Enzimele din compoziţie stimulează procesele de sinteză a vitaminelor în organism, ajută la metabolizarea grăsimilor şi a proteinelor şi favorizează neutralizarea toxinelor şi a radicalilor liberi. Iar acizii organici ajută procesele de digestie", subliniază biologul nutriţionist Livia Nena de la Bio Nutriliv din Bucureşti.

Citeşte şi despre aceste 3 măşti de faţă făcute în casă

Iaurtul luptă eficient împotriva radicalilor liberi şi împotriva apariţiei ridurilor. Acidul lactic din iaurt este responsabil de îmbătrânirea prematură a tenului.

Sursă: acasainro.com