Bill şi Melinda Gates s-au întâlnit prima dată în 1987, la scurt timp după ce ea s-a angajat la Microsoft ca product manager. La câteva luni după angajarea ei în companie, el a invitat-o în oraş. Iar ea l-a refuzat. Care a fost motivul?

Mă gândeam că noi doi am putea ieşi împreună în oraş”, şi-a făcut Bill curaj să-i spună celei pe care o remarcase. “Dacă îmi dai numărul tău de telefon, poate ieşim la o întâlnire peste două săptămâni”, a continuat acesta propunerea. „Peste două săptămâni?!”, a recunoscut Melinda într-un interviu pentru site-ul Makers că i-a spus în acel moment lui Gates. „Habar n-am ce o să fac peste două săptămâni! Nu eşti destul de spontan pentru mine!”, a conchis ea şi l-a refuzat pe al patrulea cel mai bogat om din lume, în 2021.

Dar Bill nu era pregătit să renunţe. „M-a sunat peste o oră şi m-a întrebat dacă era destul de spontan acum”, a adăugat Melinda. A convins-o astfel să iasă în oraş cu Gates şi, după şapte ani de idilă, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii secrete pe 1 ianuarie 1994, pe insula Lanai.

Însă relaţia lor n-a fost numai lapte şi miere. Dimpotrivă, a întâmpinat probleme încă de la început. Mama Melindei n-a fost de acord ca fiica ei să aibă o idilă cu directorul companiei la care ea lucra, însă nici n-a reuşit să-i ţină despărţiţi pe cei doi tineri amorezi. S-au logodit şi au călătorit în Africa în 1993. Atunci a fost momentul în care şi-au dat seama de sărăcia cruntă care există în lume şi, plimbându-se liniştiţi pe o plajă din Zanzibar, s-au gândit cum să-şi pună minţile şi averile la contribuţie pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Dar lucrurile n-au fost atât de simple precum par!