Mama lui Michael, Katherine Jackson, s-a convertit la Martorii lui Iehova în 1963, moment în care a început să-şi creacă copiii în spiritul acestei secte religioase. La acea vreme, Michael avea numai 5 ani, însă şi-a adus şi el contribuţia la a răspândi vorba despre Iehova.


Regele Pop şi sora lui mai mare, La Toya, erau încurajaţi de mama lor să meargă prin cartier şi să le vorbească oamenilor despre religie, drept urmare au ajuns, la scurt timp, să meargă pe la casele vecinilor, să bată la uşa lor, pentru a face cunoscut cuvântul Domnului.


“Câte cinci zile pe săptămână, noi doi studiam cu mama Biblia acasă şi frecventam Kingdom Hall”, a dezvăluit La Toya în autobiografia ei din 1990, „Growing Up in the Jackson Family” (n.r. Crescând în familia Jackson). “În fiecare dimineaţă, eu şi Michael băteam la uşa oamenilor din Los Angeles ca să le vorbim despre Iehova”, a continuat ea.

Chiar şi după ce trupa The Jackson 5 a devenit cunoscută, Michael a continuat să propovăduiască prin carierul în care locuia, doar că a făcut o mică schimbare – a început să se deghizeze pentru a nu fi recunoscut, purta mustaţă falsă, ochelari şi pălării de teama de a nu descoperi interlocutorii lui că el e cel care urca pe scenă alături de fraţii lui în Jackson 5, iar, în timpul său liber, încerca să-l convingă pe alţii să se alăture sectei religioase din care făcea parte.