”Am avizat un parteneriat şi un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populaţia Bucureştiului printr-o serie de echipe care vor merge door-to-door (din uşă în uşă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârşitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie şi acum avem cel puţin 20 şi vrem să avem 1-2 la nivel judeţean”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pentru Ştirile Pro Tv.

De asemenea, acesta a făcut apel la populaţie şi la medici să facă eforturi suplimentare pentru ca regulile să fie respectate.

COVID-19: „Trusă de prim ajutor” psihologic

”Dacă până acum 2 luni puteam merge la vizită în spital în grup, medicii aşa făceam, în momentul de faţă totul se schimbă. Doar chirurgii aveau măşti, acum toată lumea trebuie să poarte. Corpul medical trebuie să înţeleagă că trebuie să ne schimbăm felul în care abordăm pacientul. Guvernul va da o hotărâre mâine, prin care va autoriza producţia de biocide pentru Oltchim şi Farmec. Astfel va fi acoperită nevoia de dezinfectanţi în toate spitalele din ţară”, a completat Costache.

Coronavirus în România, cifre oficiale

Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 23 la Bucureşti, 6 la Craiova, 2 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire. 8 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 7 în Italia şi unul în Franţa, au murit.

Până la această oră, 17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Timişoara şi Bacău, au decedat.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 3 ani şi 79 de ani.

Avertismentul unui medic din China: „Jumătate din pacienţii morţi de coronavirus sufereau de această boală”

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 18 pacienţi, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 100.199 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.