Andrea Meza, în vârstă de 26 de ani, le-a devansat pe finalistele din Brazilia şi Peru. Concursul a fost prezentat de actorul Mario Lopez şi de Olivia Culpo, fostă Miss Univers 2012.

Câştigătoarea din acest an a întrecut 73 de concurente, obţinând cel de-al 69-lea titlu Miss Univers. Ea îi succede lui Zozibini Tunzi, din Africa de Sud, încoronată Miss Universe 2019. Miss Universe 2021 a fost desemnată de un juriul format din opt femei, relatează Agerpres. "Pe măsură ce avansăm ca societate, avansează şi stereotipurile. Frumuseţea nu înseamnă doar aspectul fizic, pentru mine, frumuseţea e în inimile noastre şi în modul în care ne comportăm. Niciodată nu permiteţi cuiva să vă spună că nu sunteţi valoroşi", a spus câştigătoarea, în discursul său din finală. Andrea Meza este din oraşul Chihuahua, este model şi make-up artist, dar este şi licenţiată în inginerie software. 

Miss Myanmar, Thuzar Wint Lwin, a profitat de prezenţa sa în competiţie pentru a denunţa lovitura de stat din ţara ei, în urma căreia a fost îndepărtată de la putere fosta preşedintă Aung San Suu Kyi.

Miss Myanmar a câştigat joi premiul pentru cel mai frumos costum tradiţional: îmbrăcată într-o ţinută cu mărgele, ornată cu motive tradiţionale din ţara sa, a purtat o pancartă cu mesajul ''Rugaţi-vă pentru Myanmar''.

FOTO Facebook/Miss Universe