Astfel, în cadrul unui interviu pentru VIVA!, Ioana Ginghină a mărtursit care a fost momentul în care a înţeles că trebuie să meargă mai departe. 
 

 
”Da, am ales să scriu despre toate trăirile mele, unele poate trecute de mult, dar despre care vreau să se ştie. Vreau ca femeile să ştie că e normal să ai aceste emoţii, e normal să simţi frica, e normal să cazi, atâta timp cât vrei să te ridici. Da, nu eram bine! Nu mai mâncam, nu mai dormeam, nu mai conta cine sunt. Voiam cu disperare să găsesc o soluţie ca să rezolv problema. Aveam cumva senzaţia că la mine este cheia şi că pot să o rezolv şi pe asta. Atunci au intervenit depresia, insomniile şi atacurile de panică. Apogeul a fost când m-am trezit atât de singură de ziua mea. Cu nişte bani în mână să-mi iau un cadou şi atât, nicio îmbrăţişare, nicio atenţie, nimic. Am simţit atunci ca un gol imens, ca şi cum aş cădea într-o prăpastie. Şi marea problemă era că nu mă mai interesa să mă salvez. Atunci însă, s-a trezit mama din mine, căci ăsta a fost colacul meu de salvare. Am zis că trebuie să fiu puternică pentru Ruxandra. Trebuie să mă ridic, să mă scutur şi să merg mai departe! Aşa că mi-am făcut cadou de ziua mea o programare la psiholog.”, a povestit ea, potrivit sursei citate. 
 
 
De asemenea, Ioana Ginghină a mărturisit că a jucat mult teatru, pentru a ascunde problemele din căsnicie: ”Da, din păcate de prea multe ori şi mai ales în acest ultim an din viaţa mea. Ca să salvez aparenţele şi căsnicia, am jucat foarte mult teatru. Nimeni nu a simţit nimic, doar mama. Aici este de fapt problema, că am jucat atâta, încât nu mai ştiam care este adevărul.”, a mai spus ea.
 
Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol au divorţat la mijlocul lunii iulie, după 12 ani de căsnicie. Ei au împreună o fetiţă care va împlini 11 ani în curând.