Munti a cucerit publicul în emisiunea culinară pe care a şi câştigat-o şi, în plus, a surprins cu decizia sa de a împărţi premiul de 30.000 de euro cu echipa sa, alături de care a luptat în finala ultimului sezon al celui mai iubit show culinar.
 
 
Concurentul a luat apoi o altă decizie surprinzătoare: aceea de a recurge la o operaţie de gastric sleeve, micşorare de stomac. De la 170 de kilograme cât avea înainte, concurentul a reuşit să slăbească mult.
 
„Era normal la un moment dat să fac chestia asta, mai ales că am avut-o şi pe logodnica mea aproape. Ea şi-a făcut chestia asta acum un an jumate. Chiar mai dă jos şi acum. Are o mică problemă cu ronţăitul. Ea m-a îndemnat oarecum. Nu mai pot cu dietele. Am făcut chestia asta. Mi-a fost frică. 20 000 de chestii mi-au trecut prin cap. (...) Nu înţeleg lumea care-şi face operaţie şi se apucă să bage... eu mă văd pe mine acum. Nu mai pot. 20 de zile după operaţie ai dietă. Nu ai cum să bagi în tine. Un an de zile nu mai ai niciun fel de senzaţie de foame. (...) Doctorul mi-a zis că trebuie să ajung la 85 de kilograme”, a povestit chef Munti, în urmă cu ceva timp, la Antena 1.
 
 
Într-un timp extrem de scurt, Mihai Munteanu a topit 50 de kilograme şi a ajuns de nerecunoscut. Mai mult, Munti spune că nu se opreşte aici şi că încă mai are de dat jos câteva kilograme.