A început numărătoarea inversă pentru persoanele care se pregătesc să aibă un corp de invidiat vara aceasta, mai ales că vom avea accesul liber pe plajă! Lipsa mişcării din pandemie şi gătitul în fiecare zi au dus la acumularea multor kilograme în plus, în special pentru persoanele care au fost stresate de acest context. Totuşi, acestea nu sunt singurele cauze pentru care kilogramele pot fi o corvoadă! 

Sarea în exces

Excesul de sare face ca apa din corp să stagneze, iar tu să te simţi mai umflat şi pufos. Este indicat să reduci treptat consumul de sare din dietă, dacă ai astfel de senzaţii, să bei mai multă apă şi să mănânci multe fructe şi legume! Totodată, drenajul limfatic şi mişcarea te vor ajuta să scapi de retenţia de apă nedorită.

Starea psihică

Stresul influenţează depunerea de grăsimi! Situaţiile neplăcute de la locul de muncă sau din viaţa personală care ne dau bătăi de cap, ne inflenţează să mâncăm mai mult pentru a ne detensiona şi a ne simţi mai bine. Aşadar, dacă ai început o dietă nouă, ai grijă şi de starea ta de spirit!

Odihna necorespunzătoare