Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii în urma unui studiu realizat pe 168 de cupluri, în decursul a 13 ani. Aceştia au urmărit relaţia dintre parteneri în încercarea de a descoperi cauzele care duc la separare şi care sunt carcteristicile unei căsnicii reuşite.

Potrivit cercetătorilor, cuplurile care îşi manifestă dragostea în mod excesiv în primele luni de relaţie au şanse mai mari de a se despărţi. "Perechile care şi-au arătat sentimentele într-un mod intens la începutul relaţiei au sfârşit printr-un divorţ, după aproximativ şapte ani", au explicat autorii studiului, potrivit The Independent. 

Însă pasiunea de la începutul relaţiei înseamnă neapărat un lucru rău? Iată răspunsul unui expert în relaţii: "Oamenii se lasă purtaţi de val la începutul unei relaţii, de aceea se spune că dragostea este oarbă, însă la fel de cunoscut este şi faptul că această stare dispare în timp. Dacă pe cei doi nu îi leagă şi altceva în afară de pasiune, atunci există şanse mari ca relaţia să se destrame".


Bineînţeles, există şi excepţii de la regulă. Nu este un lucru greşit să îţi exprimi sentimentele, ci contează modul şi intensitatea cu care o faci. "Există o mare diferenţă între a-ţi exprima dragostea într-un anumit context social şi în a te simţi atras de partener oricând", explică autorii studiului. 

Nici cuplurile aflate la polul opus nu au şanse de a rămâne împreună o viaţă. Tensiunile şi certurile de la începutul relaţiei sau lipsa tandreţurilor sunt indicii clare că relaţia se va sfârşi curând. 

Printre semnele care duc la separare se numără şi lipsa efortului de a face relaţia să funcţioneze sau lipsa aprecierii pentru partener. "Cuplurile se lovesc de rutină. Căsnicia devine mai degrabă obişnuinţă şi nu o aventură în doi, aşa cum ar trebui. Este uşor să te complaci într-o anumită situaţie. Acesta este momentul când renunţăm să ne mai dăm silinţa şi ne luăm partenerul ca atare - doi factori care duc la separare", mai susţin cercetătorii.  


Sursă foto: pixabay.com