În general, partenerii au tendinţă de a minimiza problemele de această natură până când ajung să le considere ceva normal. Problema apare atunci când realizezi că omul pe care cândva îl iubeai nu îţi mai aduce fericirea. 

Iată 7 semne care ar trebui să le pună pe gânduri, potrivit relaţii.net:

1. Neacceptarea hobby-urilor, intereselor, defectelor.

Uneori chiar oamenii iubitori nu pot accepta hobby-urile, obiceiurile şi manierele ciudate, dar în acest caz ei încearcă să găsească compromisuri, să se pună de acord cu partenerul. Dacă persoana iubită te învinovăţeşte constant de ceva, dar nu vrea să găsiţi un compromis, atunci, evident, nu ar trebui să te bazezi pe înţelegere reciprocă în viitor. În timp, doar vor fi mai multe reproşuri, precum şi nervi pierduţi în scandaluri.

2. Lipsa sprijinului.

Oricine poate merge la întâlniri şi distracţii cu partenerul, dar nu oricine te poate susţine în momentele dificile, îţi poate oferi sfaturile necesare şi te poate ajuta la rezolvarea problemei. Prin urmare, dacă auzi doar reproşuri şi negativism ca răspuns la solicitările tale, în viitor nu te aşteaptă nimic bun cu această persoană.

Tu ştii care e partenerul tău ideal în funcţie de zodie? Săgetător şi Leu, cel mai longeviv cuplu

3. Sentimentul de singurătate în relaţie.

Unii oameni sunt căsătoriţi de ani buni şi se simt singuri, pentru că aşteptau ca în timp să apară sentimentele necesare, dar minunea nu s-a întâmplat. Înstrăinarea poate fi resimţită încă de la primele etape ale relaţiei, dacă acorzi atenţie acestui lucru şi încerci să pui totul la locul său. În caz contrar, poţi trăi singur(ă) toată viaţa, având un partener permanent.

4. Planurile voastre de viaţă sunt prea diferite.

Unul dintre parteneri îşi doreşte o familie puternică, o casă mare şi mulţi copii, iar celălalt este fixat pe realizările profesionale sau călătorii. Cum puteţi găsi înţelegere reciprocă într-o astfel de situaţie? Pentru că niciuna dintre părţi nu va dori să cedeze, din moment ce a tins spre visurile sale toată viaţa şi nu va dori să sacrifice acest lucru de dragul altei persoane. Şi dacă unul dintre parteneri se sacrifică, riscă să fie nefericit toată viaţa. Ai nevoie de o relaţie în care tu sau partenerul veţi fi nefericiţi?

5. Lipsa încrederii.

Nu este uşor să construieşti o relaţie cu cineva care este gelos, chiar şi fără motive. Astfel de oameni, datorită paranoiei, sunt uneori capabili de acţiuni teribile. Partenerul îţi va urmări fiecare pas, îţi va verifica regulat toate gadget-urile şi va face periodic scene de gelozie. Nu vei putea construi niciodată o relaţie normală cu o astfel de persoană, în schimb îţi vei distruge nervii.

De ce înşeală bărbaţii? 4 lucruri care îl deranjează la tine, dar nu ţi le spune

6. Timpul liber îl petreceţi separat.

Îţi petreci toată ziua liberă cu prietenii, iar partenerul în acest moment este ocupat cu hobbyurile sale? De ce se întâmplă asta? Oare nu doreşti să-ţi împărtăşeşti fiecare minut liber cu jumătatea ta? Dacă acest lucru se întâmplă regulat, atunci iubirea lipseşte într-o astfel de relaţie.

7. A dispărut respectul din relaţie

Dacă înainte alegeai cu atenţie cuvintele, încercând să arăţi respect şi să te cerţi cât mai puţin cu persoana iubită, acum vă insultaţi reciproc cu cele mai groaznice cuvinte. Relaţia voastră s-a depreciat complet, iar sentimentele au rămas în trecut, de aceea menţinerea acestei uniuni de dragoste este absolut inutilă.