Nu le mai consuma! Băuturile din comerţ la fel de periculoase ca cele carbogazoase
Cobsumi sucuri naturale din comerţ crezând că sunt naturale, însă puţini ştiu la ce riscuri se expun atunci când aleg de pe rafturi aceste produse. Iată de ce nu ar trebui să nu mai bei sucuri naturale.
Sucurile naturale din comerţ au o cantitate mare de fructoză, ceea ce le face la fel de periculoase ca şi băuturile carbogazoase.
Experţii din sănătate avertizează că sucul de fructe este mai concentrat decât un fruct ca atare. Din acest motiv, se absoarbe foarte repede în stomac, ceea ce face ca între o băutură carbogazoasă şi sucul de portocale să nu fie nicio diferenţă.
Totodată, acestea conţin mai mult zahăr decât un baton de ciocolată şi nu au nicio valoare nutritivă.
Fructele se consumă în bucăţi, nicidecum ca lichid. Nu vei putea consuma niciodată 3 portocale, aşa cum o faci în cazul unui suc. Sucul de fructe nu este săţios comparativ cu fructele întregi, chiar dacă sucul conţine şi pulpă.
Să nu uităm de sucurile cu siropuri din fructoză! Acestea conţin niveluri ridicate de radicali liberi ce pot provoca leziuni ale ţesuturilor şi pot influenţa dezvoltarea diabetului. De asemenea, aceste sucuri slăbesc asimilarea calciului şi magneziului în corp, ceea ce duce la apariţia bolilor de oase.
Nici recipientele de plastic în care sunt păstrate multe dintre aceste sucuri din comerţ sunt periculoase pentru sănătate.
Specialiştii au descoperit că sticlele de plastic în care sunt depozitate majoritatea sucurilor din comerţ conţin o substanţă chimică toxică, bisphenol A (BPA), ce poate ajunge în suc şi, implicit, în organismul tău. BPA-ul este legat de o multitudine de boli, inclusiv cele care afectează sistemul imunitar.
Sursă: unica.ro