În vacanţa lor din Los Angeles, SUA, Weyman şi prietena ei au văzut o plantă cu flori imense, galbene, cărora nu le-au putut rezista. Abia după ce au mirosit-o şi i-au văzut efectele, au aflat că floarea în cauză era o plantă care conţine o substanţă cu un puternic efect halocinogen şi cu o istorie lungă şi de rău augur.

Planta, numită Trompeta îngerilor (Datura arborescentă) sau Capcana diavolului conţine scopolamină, o substanţă care acţionează ca un drog. A fost descoperită pentru prima dată în anii 1800, de omul de ştiinţă german Albert Ladenburg şi a fost folosită ca ser al adevărului de-a lungul timpului.

Tiktokeriţa Weyman nu ştia despre ce plantă este vorba

Atrasă doar de frumuseţea florilor acestei plante, Weyman şi amica ei le-au mirosit îndelung. „Am găsit această floare frumoasă şi ne-am petrecut noaptea inspirându-i profund parfumul”, a scris ea şi a adăugat: „Când am ajuns la petrecerea prietenului nostru, amândouă ne-am simţit brusc mai îndrăzneţe, mai dezinvolte şi atât de agitate, încât a trebuit să plecăm. Floarea s-a dovedit a fi foarte otrăvitoare. Fără să vrem, ne-am drogat.‟

Odată ajunsă acasă, Raffaela a experimentat pentru prima dată în viaţă un episod terifiant de paralizie a somnului. „Am crezut că un om a intrat în camera mea îmbrăcat în negru, s-a aşezat lângă mine şi mi-a injectat ceva care mă făcea să nu mai pot vorbi sau ţipa, nici să mă mişc.” Din fericire, corpul ei a procesat drogul până în zori şi-a revenit.

De unde i se trage denumirea de ser al adevărului?