Prepararea ouălor de Paşte este o provocare în fiecare an pentru gospodine. Şi pentru că ne plac modelele frumoase şi mesele de sărbătoare,v-am pregătit câteva idei şi sfaturi pentru decorarea ouălor de Paşte cu model de frunze,dar şi cu alte modele interesante.

Ouă de Paşte cu model de frunze – alege frunze sau flori de orice mărime care îţi plac cel mai mult

Pentru a vopsi ouăle cât mai aproape de modelul dorit,este bine ca acestea să fie de culoare albă. Se degresează bine,se clătesc la fel de bine şi se pun la fiert,la foc mic,ca să nu se spargă. Se pregătesc frunzele cu care se vor decora,se pot folosi frunze de pătrunjel,leuştean,trifoi,mărar sau orice alt model de frunze dorit. Se pregătesc apoi vopseaua,dres de damă subţire,de care nu mai aveţi nevoie şi aţă.

Se lucrează cu oul încă fierbinte. Aşadar,se ia fiecare ou,se înveleşte cu frunză sau frunze,apoi se îmbracă cu atenţie în dres (care se va tăia bucăţi mai mici) şi se leagă cu aţă. Se scufundă apoi în apă clocotită cu oţet şi vopsea,amestecate bine înainte. Se lasă 3-5 minute,apoi se pune fiecare ou la scurs pe ziar sau prosop de hârtie absorbant.

Se lasă să se usuce fiecare ou în parte,apoi cu ajutorul unei foarfeci se taie dresul şi se îndepărtează frunza sau frunzele. Se freacă apoi fiecare ou cu vată înmuiată în puţin ulei,ca să le dea un luciu frumos.

Ouă de Paşte cu model de frunze – foloseşte vopsele naturale şi obţine culori vii

Cine doreşte să folosească vopsea naturală,trebuie să ştie că pot ieşi lucruri foarte frumoase şi se va feri şi de toxicitatea vopselelor de ouă. Cine are pus deoparte tot felul de frunze şi flori uscate,precum flori de trandafir,de muşcată,lalele sau alte flori,precum şi frunze de spanac,varză roşie,foi de ceapă roşie şi galbenă,să profite de ele şi să pregătească ouă frumoase de Paşte.

Se pregătesc bucăţi de ciorapi de damă,aţă şi se începe lucrul,cu mare atenţie. Frunzele şi florile uscate se taie bucăţi cât de mici preferaţi şi se pun într-o farfurie întinsă. Fiecare ou se spală şi se degresează bine. Apoi,fără să fie şters se trece prin stratul de flori şi frunze. Se leagă bine cu ciorapul întins,se prinde cu aţă. Oul nu este fiert în acest stadiu,deci mare grijă.

Toate ouăle se pun apoi la fiert într-un vas mare cu apă şi sare. Se lasă să fiarbă cât este nevoie,apa se va închide la culoare,datorită frunzelor şi florilor. Cine doreşte să obţină culori şi mai vii,poate după fierberea ouălor să le pună într-o baie de vopsea naturală. Folosiţi sfeclă roşie sau coaja de ceapă roşie,morcovi,cafea,coajă de măr dulce,frunze de nuc sau de spanac,flori de viorele,coji de ceapă galbenă,frunze de varză roşie pentru a obţine diverse culori. Se lasă în baia de vopsea 5-7 minute. Se scot,se lasă la uscat,se îndepărtează ciorapul şi frunzele sau florile,li se dau luciu şi se aranjează frumos în coşuleţ.

Ouă de Paşte cu model de frunze-iată şi alte modele interesante pentru cine are simţ artistic