Pandişpan cu mere rase. Ingrediente şi modul de preparare

pandişpan cu mere rase jpeg

Încearcă o reţetă de regim: pandişpan cu mere rase. Este numai bun pentru zilele de weekend, când nu ştii ce să mai găteşti şi vrei să le oferi ceva dulce celor mici.

Ai nevoie de

Pentru pandişpan cu mere rase

300 g făină 3 mere 150 ml lapte scorţişoară 1 plic praf de copt 1 portocală 200 g zahăr 50 ml ulei 1 linguriţă esenţă de rom 1 praf de sare

Pentru glazură

150 g ciocolată neagră

8 linguri lapte

fulgi de nucă de cocos

Pandişpan cu mere rase - Mod de preparare

Cureţi merele şi le razi, apoi storci în mâini excesul de suc. Le amesteci cu laptele, uleiul, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Combini făina cu praful de copt, zahărul, sarea şi scorţişoară, după gust. Încorporezi făina peste lapte şi omogenizezi.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi la răcorit.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu laptele. O torni peste prăjitură şi presari fulgi de nucă de cocos.