Cum să ai o viaţă lungă şi fericită!

1 70587 original jpg jpeg

Există numeroşi factori care pot afecta calitatea vieţii. Alimentaţia haotică, stresul, puţinele ore de somn sunt câţiva dintre factorii care îşi pun amprenta asupra vieţii fiecărei persoane. Treptat, aceştia produc dereglări la nivelul organismului, ceea ce poate duce la apariţia anumitor afecţiuni.

Elimină stresulUn ritm de viaţă alert implică automat şi un nivel crescut al hormonilor de stres. Pe lângă faptul că nu nu ne lasă să ne bucurăm de momentele frumoase,stresul duce la apariţia bolilor cronice. Femeile care sunt adesea stresate,se simt obosite,îngrijorate,agitate şi chiar depresive. Aşadar,iată câteva lucruri simple care ajută la eliminarea stresului:

  • Un somn bun te ajută să treci mai uşor peste momentele dificile,încărcate de stres.
  • Găseşte un loc liniştit pentru a inspira şi expira adânc timp de 3 minute.
  • Fă o scurtă plimbare în timpul zilei. Te va ajuta să te încarci cu energie pozitivă.
  • Fă o baie cald,deoarece ajută la relaxarea musculaturii,reducând tensiunile nervoase.
  • Ascultă muzică relaxantă.
  • Optează pentru câteva minute de zoga sau meditaţie,în fiecaer zi.
  • Roagă pe cineva să îţi facă un masaj relaxant.
  • Interacţionează cu oameni care te binedispun,ori de câte ori ai posibilitatea.
  • Înainte de a te culca bea un ceai relaxant,precum cel de tei. Te va ajuta să ai un somn bun şi liniştit.

Greutatea corporală are un impact mare asupra stării de sănătate. Atât obezitatea,cât şi anorexia pot scurta viaţa unei persoane. Pentru a fi sănătoasă este necesar să ai o greutate optimă,stabilită prin Indicele de Masă Corporală (IMC). Nutriţioniştii îţi oferă câteva sfaturi pentru a te menţine în formă:

  • Optează pentru alimentele maronii în locul celor albe. Spre exemplu,consumă orez brun şi pâine integrală în locul orezului alb şi a pâinii albe. Acesta este un prim pas în menţinerea greutăţii corporale în limite normale.
  • Renunţă la fast food,deoarece pe cât de gustoase sunt,pe atat de nesănătoase sunt. Majoritatea sunt bogate în grăsimi şi toxine care sunt pericoase pentru artere şi inimă.
  • Mănâncă cât mai multe fructe şi legume. Acestea sunt bogate în antioxidanţi,vitamine şi minerale,care contribuie la buna funcţionare a organismului.

În sezonul rece,lumina naturală este mult mai slabă,fapt pentru care expunerea la soare nu este atât de eficientă ca în zilele călduroase de vară. De aceea,nivelul vitaminei D poate fi mai scăzut,motiv pentru care este este indicat să consulţi un medic specialist. Vitamina D este esenţială pentru sănătatea mentală şi a densitătii osoase. În cazul în care vitamina D se află în canitate redusă în organismul tău,medicul îţi poate recomanda consumul de suplimente.

Pe lângă faptul că te ajută să te menţii în formă,mişcarea fizică ajută la prevenirea anumitor afecţiuni,precum obezitate,osteoporoză şi boli de inimă. Multe persoane supraponderale renunţă la exerciţiile fizice pentru că sunt de părere că nu le mai ajută,însă niciodată nu e prea târziu să faci mişcare.

Milioane de femei suferă  anual de infecţii cauzate de diferite bacterii. Medicii recomandă consumul de probiotice,deoarece ajută la menţinerea balanţei normale a microgranismelor (microflora) de la nivel intestinal. Cel mai mare grup de bacterii probiotice de la nivel intestinal este cel al acidului lactic,dintre care Lactobacillus acidophilus gasit in iaurt,este cel mai cunoscut.



Recente

intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg
pexels energepiccom 110473 jpg