Izvorul vindecător de la Mănăstirea Ghighiu

1 48411 original jpg jpeg

Mare praznic al Săptămânii înnoirii, Izvorul Tămăduirii se ţine în Vinerea Luminată, zi de hram la Mănăstirea Ghighiu, când credincioşii iau apă de la izvorul vindecător al schitului.

În fiecare an,în Vinerea Luminată,credincioşii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Începând cu acest mare praznic,îţi propunem un nou serial dedicat Izvoarelor vindecătoare care aduc alinare suferinţelor trupeşti şi sufleteşti.

Unul dintre cele mai cunoscute izvoare făcătoare de minuni este acela de la Mănăstirea Ghighiu,lăcaş sfânt aflat la numai cinci kilometri de oraşul Ploieşti,în comuna Bărcăneşti. Vinerea Luminată este sărbătorită aici cu mai mare intensitate,pentru că forţa izvorului tămăduitor este sporită de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.Povestea apei tămăduitoare

Se spune că aceia care beau apă şi se spală cu apă din izvorul tămăduitor în Vinerea Luminată se însănătoşesc.

În Vinerea Scumpă,cum mai este numită această zi,cei mai mulţi dintre cei care aşteaptă să primească din apa izvorului de la Mănăstirea Ghighiu îşi amintesc şi de rolul extraordinar pe care l-a avut Maica Domnului pentru mântuirea tuturor,Ea însăşi fiind izvorul care a tămăduit omenirea de păcate.

Numele praznicului face referire şi la mai multe minuni săvârşite de Fecioara Maria în apropierea Constantinopolului,Istanbulul de astăzi.

Una dintre minunile Fecioarei Maria a fost săvârşită prin apa unui izvor. Se spune că Împăratului Leon cel Mare i-a ieşit în cale un orb,care i-a cerut apă. În timp ce împăratul căuta un izvor,i s-a arătat Maica Domnului,care l-a îndemnat să intre într-o pădure,să dea orbului să bea din apa izvorului pe care-l va afla şi să-i spele ochii.

Nu mică i-a fost bucuria când orbul a început să vadă. Pe locul acelui izvor minunat,el a ridicat Biserica Vlaherne. Istoria zbuciumatului Constantinopol a dus la dispariţia ei. În Istanbulul de azi,acolo se află o bisericuţă,acoperiş pios pentru izvorul Maicii Domnului.

Aici îşi face simţită prezenţa Fecioara Maria

Dacă la Biserica Izvorul Tămăduirii din vechiul Istanbul vin mulţi creştini,pentru că acolo s-a arătat Fecioara Maria,şi la Mănăstirea Ghighiu se simte prezenţa Ei,cu atât mai mult la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii.

Înainte de a trece să ia apă din acest izvor,credincioşii îngenunchează în faţa sfintei Ei icoane. Se spune că dacă omul este bun la suflet,chipul Fecioarei Maria se luminează,iar de nu,se întunecă.

O cărare de flori îi conduce pe cei veniţi la hram către izvorul tămăduitor. La Ghighiu,au găsit vindecare oameni paralizaţi sau cu mintea tulburată. Femei care nu puteau avea copii s-au rugat aici,au băut din apa lui şi au născut copii sănătoşi. Izvorul este şi o dovadă a izbândei credinţei.

În perioada comunistă,în anul 1958,a fost acoperit cu o dală de beton,dar apa lui a continuat să picure,făcându-şi cale pe lângă dală,care a fost îndepărtată abia peste

30 de ani. Cel care a curăţat cu grijă izvorul a fost Părintele Pantelimon. Şi el îndurase grele suferinţe în beciurile comuniste,unde a fost întemniţat.

Nu uita să mulţumeşti!

Mulţi sunt aceia care,după ce şi-au găsit vindecarea,au uitat să mulţumească pentru ajutorul primit. Până la urmă,fiecare încercare este menită să te facă să te întorci la credinţă. Aşadar,continuă să te rogi,nu doar când ai parte de suferinţe,revino în locurile sfinte care ţi-au redat liniştea şi împarte milostenii. Este minunea pe care o poţi face chiar tu pentru ceilalţi şi dovada ta de iubire pentru ei,pentru Domnul.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg