Sfinţii Petru şi Pavel, temelia Bisericii creştine

1 58187 original jpg jpeg

Jumătate de milion de români îşi sărbătoresc onomastica la 29 iunie, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Ziua este denumită popular Sânpetru şi semnifică mijlocul verii agrare.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au raspândit învăţătura lui Hristos,prin lucrările lor misionare prin lume. La 29 iunie,în anul 67,ei au fost martirizaţi,în timpul prigoanei creştine declanşate de împăratul Nero.

SF. PETRU a vrut sa fie răstignit cu capul în jos

Petru era originar din localitatea Betsaida din Galileea,fiind fiul lui Iona şi frate mai mare al lui Andrei. Numele lui iniţial a fost Simon,până când Mântuitorul i l-a schimbat în Petru sau Chefa. Sfântul Petru este primul care l-a numit pe Iisus „Hristosul,Fiul lui Dumnezeu Celui Viu“. Părintele arhimandrit Cleopa spunea,într-una dintre predici,despre Sfântul Apostol Petru:„Şi iată că vine Hristos Cel mult aşteptat,află pe Petru,îl cheamă la Sine,îi schimbă numele din Simon în Chifa sau Petru şi astfel îl face pescar de suflete omeneşti. La picioarele Domnului a învăţat Petru adâncul teologiei. Aici a auzit cuvinte nemaigrăite vreodată de om,a văzut minuni  nemaiauzite pe pământ,a simţit bucurii nemaicunoscute până atunci de muritori. Din aceste pricini,Petru a crezut că Iisus este Hristosul,Fiul Dumnezeului Celui viu.“

Citeşte şi:

Sfinţii care ascultă rugăciunile pentru copii

Sfinţi care au purtat rănile Mântuitorului

Medici cu chip de sfinţi

SF. PAVEL a înfiinţat biserici în întreaga lume

Apostolul Pavel (sau Paul în Biserica Catolică),cunoscut iniţial sub numele de Saul (cel dorit),s-a născut la Tars,capitala provinciei Cilicia din Asia Mică. Părinţii săi erau evrei,cu o stare materială foarte bună. Aveau un atelier de ţesut stofe din păr de capră,din care făceau mantale şi corturi pe care apoi le vindeau. Sfântul Apostol Pavel,spre deosebire de Apostolul Petru care a stat multă vreme în preajma Mântuitorului,s-a adăugat mulţimii apostolilor după înălţarea Domnului la cer.

Apostolul Pavel a propovăduit Evanghelia din Arabia până în Spania,atât la evrei,cât şi la păgâni. Viaţa de creştin şi-a petrecut-o în numele lui Hristos,urmându-i învăţăturile. A înfiinţat şi organizat biserici pretutindeni în lume şi spunea tuturor:„Nu eu,ci Hristos trăieşte în mine.“ Apostolul Petru a fost martirizat în timpul împăratului Nero,prin decapitare. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel se bucură în ţara noastră de o mare cinstire,iar numeroase biserici îi au drept ocrotitori.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg