Păsări Călătoare / Birds of Passage continuă demersul început de regizorul columbian Ciro Guerra,  în 2015, în „Embrace of the Serpent” (film care i-a adus un premiu la Cannes şi o nominalizare la Oscar), acela de a spune istoria şi legendele triburilor din ţara sa natală.

”O saga captivantă ce schiţează naşterea industriei de trafic de droguri ce a răvăşit societatea columbiană, continuarea filmului Embrace of the Serpent aduce o perspectivă nouă ce respinge artificiile prea familiare ale filmelor cu gangsteri.” (Screendaily)Primit cu entuziasm atât de public cât şi de presa internaţională, ,,Păsări Călătoare“ / Birds of Passage” a avut un traseu festivalier impresionant, prezenţa lui în selecţia unor festivaluri precum Cannes, Locarno (Piazza Grande), Chicago, London Film Festival, Palm Springs sau Sundance, fiind dublată de distribuţia lui în peste 30 de teritorii din întreaga lume.


”O saga cum nu s-a mai văzut despre traficul de droguri din America de Sud, în care comerţul ilegal otrăveşte tribul Wayuu.” (Variety)

Cronicile pozitive şi reacţia publicului au crescut interesul Hollywoodului, iar următorul film anunţat de regizor, aflat în post-producţie, va duce la un alt nivel poveştile popoarelor indigene şi intruziunea civilizaţiei în tradiţiile şi în modul lor de viaţă: ,,Waiting for the Barbarians“ este o adaptare pentru marele ecran a romanului omonim, scris de laureatul Premiului Nobel pentru literatură, J. M. Coetzee. Având data lansării programată pentru 2020, filmul îi aduce împreună pe Johnny Depp, Mark Rylance (Oscar pentru rolul din Bridge of Spies) şi pe Robert Pattinson.

Avanpremieră: 11 martie, ora 20.30, Cinema Elvire Popesco

13-14 martie,  Cinema City Cotroceni şi Cine Globe Titan

Premieră: 15 martie, cinematografele din Bucureşti