Prăjitură cu mere şi migdale
Atunci când îţi este poftă de ceva bun şi uşor de gătit, poţi încerca prăjitura cu mere şi migdale. Este foarte uşor de preparat iar cei mici vor fi extrem de încântaţi atunci când o vor gusta.
Dificultate medie
Preparare 1 h
1 tavă
Ai nevoie de
3 ouă
220 g zahăr
350 g smântână
60 g unttopit
1 plic zahăr vanilat
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
3 merepotrivite
zeamade la 1 lămâie
4-5 linguri zahăr pudră
1 praf scorţişoară
2-3 linguri fulgi de migdale,opţional
Speli merele,le tai jumătăţi,le scoţi cutia cu seminţe şi le crestezi din loc în loc,apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le presari cu puţin zahăr pudră.
Citeşte şi Chec cu glazură de zmeură,un desert aromat
Mixezi ouăle cu zahărul într-un vas,până obţii o compoziţie spumoasă. Adaugi treptat smântâna şi untul topit,dar nu fierbinte,şi continui să amesteci. Pui zahărul vanilat şi încorporezi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă rotundă tapetată şi îl dai la cuptor 20 de minute,apoi îl scoţi şi aşezi merele crestate din loc în loc. Presari peste fructe scorţişoara şi zahărul pudră rămas şi bagi din nou la cuptor,până când trece testul scobitorii. Decorezi prăjitura,dacă doreşti,cu fulgi de migdale.
Citeşte şi Desert răcoros cu cremă de brânză