Nu te mai simţi iubită? Ce e de făcut

1 56751 original jpg jpeg

Oboseala, grijile şi treburile casnice de zi cu zi te pot îndepărta de partenerul de viaţă. Aşa apar îndoielile şi începi să te simţi tot mai singură. Nu te descuraja: poate fi doar o criză trecătoare.

După ce v-aţi promis dragoste veşnică,gân­dul că el nu ar mai simţi nimic pentru tine te sperie. Nu te îngrijora pentru că există soluţii care te vor ajuta să-ţi restabileşti relaţia de afecţiune cu soţul tău.

Nu-ţi învinovăţi partenerul

De multe ori,sentimentul că nu mai eşti iubită poate exista doar în mintea ta. De aceea,evită să-i reproşezi soţului că relaţia voastră nu mai este ca la început. Mai întâi,analizează-i comportamentul şi ulterior formează-ţi o părere. Dacă într-o seară e mai abătut şi nu interacţionează cu tine nu înseamnă că nu te mai iubeşte. Totuşi,în cazul în care simţi că răceala dintre voi doi este cauzată de atitudinea lui,spune-i deschis gândurile tale,dar fără să-l învinovăţeşti.

Nu-ţi pune soţul pe planul doi

După naşterea primului copil,ambii parteneri sunt nevoiţi să-şi schimbe stilul de viaţă. Bărbaţii,la început,se simt inconfortabil în rolul de tată şi găsesc motive pentru a evita cât mai mult rutina de îngrijire a copilului. În timp,soţia îşi va construi relaţia cu bebeluşul şi se va confrunta cu absenţa soţului,pe care o va interpreta ca neglijenţă. Deşi este mai dificil,încearcă să-i acorzi atenţie şi soţului tău şi spune-i cât îl iubeşti. Implică-l în activităţile casnice,când timpul îi permite. În felul acesta,el nu se va mai simţi neglijat,iar tu vei avea un ajutor de nădejde. 

Comunică-i sentimentele şi temerile

Momentele de fericire nu pot fi veşnice şi frecvente. De multe ori,în relaţiile de cuplu intervin şi micile probleme,iar soţul,de obicei,este cel rezervat în comunicarea sentimentelor. Acest comportament îţi poate provoca nelinişte şi chiar poţi crede că nu mai eşti iubită. În aceste situaţii trebuie să-i vorbeşti partenerului despre frământările care te apasă.

Petreceţi timpul în doi

Lasă deoparte,măcar pentru câteva zile,problemele cotidiene şi redescoperă momentele de fericire alături de soţul tău. Pregăteşte un weekend doar pentru voi,fără copii,prieteni şi rude. Ieşiţi la plimbare,luaţi cina într-o atmosferă romantică la un restaurant sau acasă,uitaţi-vă la un film preferat şi vei vedea că pasiunea va reveni în casa voastră. În aceste momente,evită să vorbeşti despre ceea ce s-a întâmplat în trecut şi încearcă să clădeşti relaţia pe care ţi-o doreşti. Fii complice la fericirea ta pentru a-ţi recăpăta încrederea în tine şi în soţul tău.

Un studiu american arată că provocările în cuplu se simt în al treilea,al cincilea şi al şaptelea an de căsătorie,când riscul de divorţ este de 87,apoi ajunge la 41.

Sfatul specialistului:Livia Căciuloiu,psiholog PsihoMedeor e-mail:livia.caciuloiu@psihomedeor.ro

Unele familii pot trece printr-o criză de lipsă de afecţiune încă din primul an,altele la naşterea primului copil,iar unii parteneri pot fi în astfel de situaţii după ani buni de convieţuire. Important este să  ştiţi că succesul unei relaţii reuşite este păstrarea proporţiei de aur a comunicării:65% să ascultaţi şi 35% să vorbiţi. 



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg