Sfaturi pentru a fi o mamă vitregă bună

1 65155 original jpg jpeg

Să devii părinte pentru propriul copil poate fi una dintre cele mai importante experienţe. Iar atunci când devii părinte vitreg, fie că te căsătoreşti cu cineva care are copii, fie că te căsătoreşti cu cineva care nu are, este o experienţă plină de satisfacţii şi încărcătură emoţională.

Să devii părinte pentru propriul copil poate fi una dintre cele mai importante experienţe. Iar atunci când devii părinte vitreg,fie că te căsătoreşti cu cineva care are copii,fie că te căsătoreşti cu cineva care nu are,este o experienţă plină de satisfacţii şi încărcătură emoţională.

Sfaturi pentru a fi o mamă vitregă bună – ai nevoie de multă înţelepciune şi răbdare

Atunci când alegi să îţi împarţi viaţa cu cineva care are un copil,este ceva inedit,căci ai ocazia să exersezi un rol special din viaţa unui copil. Dacă ai şi tu copil,atunci ai ocazia de a-i ajuta pe cei mici să construiască relaţii speciale de fraţi vitregi. Un lucru este sigur,o familie,mai ales una formată din membrii noi,nu are o reţetă clară de a fi o familie perfectă. Ceea ce este foarte normal,probleme şi conflicte apar în toate familiile,oriunde este nevoie de înţelepciune şi răbdare din partea femeii,în special.

Pentru a fi o mamă vitregă bună,în primul rând,este nevoie de răbdare multă,pentru ca atât tu,cât şi copilul vitreg să se acomodeze cu noua situaţie în care se află. De multe ori putem rămâne surprinşi de faptul că cei mici se acomodează mult mai uşor situaţiilor dificile de viaţă decât adulţii. Apoi,în al doilea rând,trebuie să oferi spaţiul necesar creării unei relaţii strânse şi de lungă durată.

De aceea,totul ar trebui să decurgă cât mai natural,deci fi atentă să nu grăbeşti lucrurile,altfel,e mai greu de reparat o relaţie pornită cu stângul decât să creezi de la bun început o relaţie frumoasă. Există anumiţi factori care pot influenţa relaţia mamei vitrege cu copilul sau copiii vitregi,aşadar trebuie să ţii cont de câteva lucruri.

Sfaturi pentru a fi o mamă vitregă bună – factori care pot influenţa relaţia

Un factor important în sudarea unei astfel de relaţii este vârsta copilului. Trebuie să ştii că,în general,copiii mai mici se adaptează mult mai uşor situaţiilor de despărţire şi acceptă cu mai mare lejeritate o altă relaţie. Cu cât sunt mai mari,cu atât pot apărea mai multe conflicte. De aceea,rolul de mamă vitregă necesită înţelegerea problemelor prin care trece copilul şi înţelepciunea a avea răbdarea necesară pentru adaptabilitatea copilului.

Foarte important mai este şi de când îl ştii pe copil sau de când ştie el despre existenţa ta. Copilul trebuie cumva pregătit pentru intrarea în noua familie,de aceea tatăl ar trebui să-l introducă încet în detalii,chiar înainte de integrarea lui în noua situaţie.

Un element la fel de important este înţelegerea adulţilor,atât în vechea,cât şi în noua familie. Copilul se va adapta mult mai bine cu mama vitregă,dar are nevoie ca părinţii lui să aibă o relaţie de oameni normali,iar în noua familie să găsească înţelegere şi căldură. Situaţia ideală este ca mama biologică să se abţină de la comentarii negative,critici sau alte răutăţi în ceea ce priveşte noua relaţie a tatălui şi chiar deciziile luate de acesta.

Ca mamă vitregă,ideal este să priveşti lucrurile foarte lejer,cu încredere şi să oferi sentimentul de libertate. Nu grăbi lucrurile şi nu te aştepta ca cel mic să te iubească din prima. El are nevoie de timp şi de spaţiu,aşa că fă lucrurile cât mai natural cu putinţă,comportă-te aşa cum o faci cu proprii copii sau cum ai face cu orice copil.

Atunci când un copil vitreg apare în viaţa ta,el trebuie să se supună regulilor casei şi să se adapteze aici,ci nu trebuie să schimbi tot mersul lucrurilor pentru el. Un sfat bun este să nu încerci să cumperi dragostea noului membru prin cadouri sau alte gesturi şi tratamente speciale.

Sfaturi pentru a fi o mamă vitregă bună – multă delicateţe atunci când vine vorba de mama biologică

În cazul în care copilul a suferit o traumă imensă în urma pierderii mamei biologice,atunci rolul de mamă vitregă poate fi un pic mai dificil. Copilul poate avea anumite dureri neînţelese,de aceea este bine să aştepţi apropierea copilului şi să fii atentă la tabieturile pe care le avea. Este important să ţii cont,în acest caz,şi de regulile şi disciplina cu care copilul a fost obişnuit. Treptat,noua familie trebuie să îşi stabilească noi tradiţii şi obiceiuri,la care toţi membrii să participe cu ceva,să se distreze şi să petreacă timp împreună pentru a se suda relaţia.

Mama vitregă este într-o situaţie delicată pentru că trebuie să respecte,oricât de greu ar fi,mama biologică şi să încerce să nu deschidă vreun subiect legat de aceasta în preajma copilului. Mai ales în cazul în care aceasta nu mai este,trebuie să arate multă compasiune şi să fie rezervată şi politicoasă când vine vorba de acest subiect.

Copiii nu ar trebui folosiţi ca intermediari între părinţi,asta este o regulă generală. Se vor simţi frustraţi de faptul că trebuie să ia parte la problemele dintre adulţi. Copilul trebuie ferit de conflictele adulţilor,căci ei oricum nu pot ajuta,iar adulţii ar trebui să ştie că cei mici nu au nevoie de stresuri în plus. Chiar dacă nu realizăm,şi copiii au factorii lor de stres,cu care trebuie să se confrunte. Ei trebuie ajutaţi,ci nu încurcaţi mai mult.



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg