Dragostea de munte i-a adus împreună

1 47373 original jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi ca visurile cele mai îndrăzneţe să devină realitate? Lui Ovidiu, un arădean curajos, şi familiei lui li s-a întâmplat acest miracol.

Cu puţin timp în urmă,primeam la redacţie mesajul unui... cititor. Ne scria despre familia lui şi ne ruga să-i publicăm cele câteva rânduri. Privind însă fotografiile surprinzătoare pe care ni le trimisese,am decis să-l căutăm şi să-i publicăm povestea. Asta pentru că era neobişnuit să ne scrie un bărbat şi pentru că povestea lui era deosebită. Şi iată ce a ieşit...

Muntele i-a adus împreună

Ovidiu Cismaş se poate lăuda că a trăit o mulţime de evenimente inedite alături de soţia Mihaela şi de prieteni,toate având legătură cu marea lui iubire,muntele. Pe soţie a cunoscut-o într-o cabană în Parâng. După moartea tatălui său,în anul 2003,Ovidiu plecase pe munte cu colegii de serviciu.

„Se întâmplase ca Mihaela să-l înlocuiască pe fratele ei,care administra o cabană din Parâng,povesteşte Ovidiu. Când am vrut să văd împrejurimile,niciun prieten n-a vrut să iasă,doar ea. Atunci am aflat că ea era din Petroşani şi că iubea muntele la fel de mult ca mine.“

O altfel de cerere în căsătorie

Luni întregi şi-au trimis scrisori. O dată pe lună,Ovidiu o vizita la Petroşani. Într-o bună zi,au luat decizia să se logodească,iar Mihaela s-a mutat la Arad,unde Ovidiu i-a găsit un serviciu.

„Pe atunci,eram controlor de calitate şi trebuia s-o verific,ceea ce ne punea într-o situaţie delicată”,îşi aminteşte amuzat. Până la căsătorie şi după,au mers în multe locuri la munte,dar cererea în căsătorie n-a fost făcută pe munte. Ovidiu a aşteptat Crăciunul.

„Eram la socri,la Petroşani,o ajutam să împodobească bradul,spune el,iar unul dintre globuri a fost chiar cutiuţa cu inelul de logodnă.”

"Atenţie! S-a furat... mirele!"

În vara anului 2005,cei doi erau gata de nuntă,dar îşi doreau ceva special. Atunci,fratele ei le-a spus că are cabana din Parâng disponibilă şi le-a propus să facă nunta acolo. „Când au aflat naşii,iubitori ai muntelui ca şi noi,au fost în culmea fericirii,”povesteşte Ovidiu.

„În invitaţii am specificat că nunta va avea loc în Parâng. Şi iată-ne îmbrăcaţi în haine de zi mare,urcaţi în telescaun,cu tot alaiul după noi. Turiştii s-au minunat de aşa ceva. Unii,veniţi din Cehia,ne-au şi fotografiat.”

La coborârea din telescaun,salvamontiştii le-au urat casă de piatră şi le-au cerut plocon de trecere. A fost singura nuntă organizată în Parâng,dar şi printre puţinele la care s-a furat mirele,după obiceiul zonei.

Pe Mont Blanc,aşteptând copilul

Puţini bărbaţi s-ar aventura pe munţi periculoşi când soţia aşteaptă un copil. Ovidiu avea în plan să ajungă pe vârful Mont Blanc dinainte să ştie că va fi tătic. Era în primăvara anului 2007 când Mihaela i-a spus că vor avea un bebe.

Era în luna a cincea şi ştia că are în pântec un băieţel,când el a plecat în expediţie. Avea de făcut o ascensiune periculoasă,iar gândul îi era numai acasă,la soţie şi la băieţelul pe care urma să-l nască. Alături de alţi doi alpinişti,a ajuns în vârf.

„A fost un moment superb când m-am văzut acolo! Eram primul arădean care păşea pe acel vârf şi meritase efortul!”,îşi aminteşte Ovidiu. La întoarcere,după două săptămâni,în loc de un băieţel,a aflat că este tăticul unei fetiţe.

"Mi-am luat toată familia pe Kilimanjaro!"

În 2009,Ovidiu şi un bun prieten,Adrian Moldovan,au reuşit să obţină banii necesari pentru o expediţie în Kilimanjaro,Africa. De data aceasta,nu voia doar să atingă un vârf important,Uhuru,aflat la 5.895 m,dar şi să facă din acest succes o lecţie pentru tinerii care îşi petrec prea mult timp departe de natură.„Expediţia a durat şapte zile,povesteşte el. Pe Uhuru,am avut familia alături în fotografie:pe soţia şi pe fetiţa mea,dar şi pe tatăl meu care m-a făcut să iubesc muntele.”

La revenirea în ţară,Ovidiu a fost întâmpinat de „fetele” lui. Cea mică a avut curiozitatea să vadă cum îi stau bocancii lui de munte. Cine ştie,într-o zi,îi va veni ei rândul să-i povestească tatălui ei despre cine ştie ce expediţie.



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg