Un hobby transformat în meserie

1 48309 original jpg jpeg

Cu talent şi pasiune, Loredana Ghera poate face dintr-o casă un tărâm de basm. Cum? Pictându-i pereţii.

Totul a început dintr-o pasiune din copilărie. Loredanei i-a plăcut să deseneze de când avea câţiva anişori. Când a crescut,a vrut să meargă la Liceul de Arte Plastice,dar părinţii erau convinşi că din pictură nu se poate trăi. Aşa a ajuns la Liceul Economic,apoi la Facultatea de Contabilitate. A lucrat apoi în turism,dar n-a renunţat la visul de a picta.

A urmat un curs la Şcoala Populară de Artă din Reşiţa aşa,ca un hobby. Într-o zi,s-a apucat să picteze pereţii din camera copilului,ca s-o înveselească.„Prima oară,am pictat un desen mic,după uşă. M-am gândit că dacă nu iese bine,să nu se vadă. A ieşit frumos şi am făcut tot peretele. N-am terminat camera cu totul nici acum,că ştiţi zicala cu "Cizmarul n-are pantofi"...”

După această încercare,prietenii au fost încântaţi şi au rugat-o să le decoreze şi lor casele. Şi aşa s-a gândit că ar putea să facă ce-i place cel mai mult pe lumea asta,dar şi să câştige bani.

Ajutorul familiei contează

Soţul a încurajat-o şi a susţinut-o chiar de la început. Acum,când pleacă să lucreze în alte localităţi,soţul are grijă de copil şi găteşte.„Este un bucătar excelent”,spune Loredana. Fratele ei i-a făcut un site şi aşa au descoperit-o o mulţime de familii interesate,iar comenzile au început să vină.

„E greu,plec şi câte trei săptămâni de-acasă şi mi-e dor de copil. Pierd momente frumoase din viaţa lui. Ca să vă amuzaţi,să vă spun ce m-a întrebat odată un taximetrist:"Doamnă, veniţi de la pescuit?" Eu căram o mulţime de ustensile de pictură şi vopsele.“

Talentul,moştenire de familie

„La noi în familie,toată lumea are câte-un talent,câte-o pasiune”,spune Loredana. „Tata are opt fraţi:unul pictează,iar ambele lui fetele sunt pictoriţe. Un văr de-al meu este sculptor. Doi unchi lucrează în lemn,iar tata a construit căsuţe în copaci,care comunicau între ele prin podeţe. Le-a numit refugiul "Emilian Cristea",în cinstea unui mare alpinist român. Păcat că nu s-au păstrat. Oamenii au început să fure din proviziile lăsate acolo,le-au stricat... Erau bune,dacă te prindea noaptea pe munte,aveai tot ce-ţi trebuie...“

Decorativ şi sigur pentru copii

Picturile Loredanei sunt şi frumoase,şi sigure pentru sănătatea copiilor. Dacă micuţii pun mânuţele pe desene,nu-i nicio problemă,vopselurile ei,pe bază de apă,nu sunt toxice. Nu pictează doar pe perete. Ştie să facă şi tablouri,într-un stil interesant. Imaginea este de fapt împărţită cu mare artă,ca într-un puzzle,în mai multe tablouri de diferite dimensiuni.

Lecţii de viaţă

Pentru Loredana,fiecare comandă este şi o lecţie de viaţă. Îi place să descopere oameni şi poveşti de viaţă. Îşi doreşte ca în schimbul lucrului pe care-l face,să înveţe ceva de la oamenii pe care-i cunoaşte,să plece „mai bogată”,mai înţeleaptă.

Păstrează legătura cu majoritatea clienţilor. „Poate pentru că pun suflet în ceea ce fac şi sunt o persoană foarte deschisă”,spune ea modest. Deviza ei? Dacă vrei ceva cu adevărat,se poate!



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg