Cum să rupi o prietenie toxică

1 69773 original jpg jpeg

Despărţirea de o prietenă poate fi dificilă, dar uneori este necesară. Există un sentiment de dezamăgire, mai ales că ai investit timp în relaţie, v-aţi împărtăşit secrete şi v-aţi făcut prieteni comuni.

Află când este cazul să pui capăt unei prietenii şi cum să faci asta,astfel încât să suferi cât mai puţin.

Ai încredere în instinctele tale

Prieteniile sunt voluntare şi ar trebui să fie reciproc satisfăcătoare. Menţinerea unor legături care te consumă emoţional pot avea repercusiuni asupra sănătăţii tale. Aşa că,dacă tu eşti mereu dispusă să sari în ajutor,în timp ce prietena ta găseşte scuze ori de câte ori apelezi la ea,este momentul să faci o pauză. Acordă-ţi puţin timp şi ţie,nu doar ei.

Depărtează-te de ea în etape

Anumite circumstanţe pot duce la o deconectare treptată. De exemplu,poţi încerca să cauţi activităţi care te privesc doar pe tine,astfel încât interesele comune să fie din ce în ce mai mai diminuate. În cazul în care întâlnirile intime,în două,devin tensionate,trebuie să faci tot posibilul să vă vedeţi doar în grup,alături de ceilalţi prieteni.

Ai nevoie doar de o pauză?

Toţi avem prieteni care sunt buni în anumite circumstanţe sau când avem starea de spirit necesară. Altfel spus,oricui i se poate întâmpla,la un moment dat,să nu aibă chef să se întâlnească cu nimeni sau cu o persoană anume. Uneori,trebuie doar să iei o pauză de la a vă vedea pentru un timp. În cazul în care este posibil,ocupă-ţi timpul cu munca sau cu familia şi lasă decalajul să apară în mod natural. Sunt mari şanse ca şi prietena ta să simtă nevoia de un moment de respiro.

Nu te grăbi

Găsirea unui bun prieten presupune o investiţie serioasă de timp,sentimente,încredere. Dacă se dovedeşte,totuşi,că relaţia voastră nu mai are nicio şansă,nu rupe legătura în mod brutal. Poţi face acest lucru atunci când eşti relaxată şi nu într-un cadru public.

Transmite mesajul

Dacă simţi că trebuie să spui ceva,spune direct şi asumă-ţi responsabilitatea pentru decizia ta. Nu te folosi de această despărţire pentru a-i reproşa tot ce ai strâns în tine de-a lungul relaţiei-la urma urmei,ea a fost cândva prietena ta. Doar spune-i că te-ai simţi mai bine dacă aţi rămâne simple cunoştinţe. Aminteşte-ţi că,orice ai spune,această conversaţie nu va fi curând uitată.

Nu implica alte persoane

Nu încerca să-şi justifice decizia apelând la ajutorul unor prieteni comuni. Această decizie o va face pe prietena ta doar să se simtă inconfortabil. În cazul în care întreabă ce s-a întâmplat,furnizează detalii vagi,nespecifice.



Recente

Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg