Pregăteşte-l din timp pentru şcoală

1 46492 original jpg jpeg

Un nou an şcolar bate la uşă. Dar copilul tău este pregătit să-l întâmpine? Iată câteva sfaturi care să-l ajute să se adapteze mai uşor.

Nici nu ştii când a trecut timpul... Parcă ieri te întorceai cu micuţul tău de la maternitate,iar acum trăieşti alături de el emoţiile primelor zile de şcoală.

Fie că trece pentru prima dată pragul şcolii,fie că este deja şcolar „cu vechime”, este momentul să-l pregăteşti pentru un nou an de studiu.

Organizează-i programul

Fiind în vacanţă, programul copilului tău a fost dat peste cap. Aşa că obişnuieşte-l din nou cu toate îndatoririle pe care le avea când era la şcoală. Începe prin a-l trezi mai devreme în fiecare dimineaţă,până când va ajunge să se acomodeze cu ora 7.

Dacă în vară ronţăia câte ceva oricând îi era foame,la şcoală nu va mai putea să mănânce după pofta inimii. De aceea,a venit momentul să-l obişnuieşti şi cu programul de mese. Prin urmare,alimentele sănătoase trebuie să-şi reintre în drepturi şi... în orar.

Cumpăraţi împreună rechizite

Ia-ţi copilul cu tine când vrei să-i cumperi lucrurile pentru şcoală. Lasă-l să aleagă ce-i place,pentru că astfel va folosi totul cu plăcere. În plus,vrând-nevrând,va accepta mai uşor ideea că începe şcoala,cu mulţimea ei de cerinţe.

Aplică noile reguli

Pune-l pe cel mic să facă ordine în lucrurile pe care le foloseşte şi nu-l răsfăţa decât atunci când merită. Dă-i de făcut teme,pe care ştii că le poate face singur. Aşa câştigi timp pentru tine,plus că el se acomodează cu lecţiile pe care va trebui să le facă acasă şi la ore.

Motivează-l!

Explică-i copilului tău că aşa cum tu mergi la serviciu,şi el va începe să aibă un „loc de muncă”,cu obligaţii şi îndatoriri. Şi, la fel ca în orice serviciu,răsplata vine în funcţie de calitatea muncii. Mai spune-i că la şcoală va afla multe lucruri noi şi interesante,care cu siguranţă îl vor captiva şi-l vor ajuta să practice profesia la care visează.