În plus, nu necesită coacere, ceea ce te scapă de temperaturile ridicate din bucătărie, în cazul în care era nevoie să aprinzi aragazul sau cuptorul. Ai nevoie de ardei capia, mai multe tipuri de bânză, unt doar dacă doreşti să pui, condimente şi legătura de mărar care va da gustul deosebit al preparatului. Îţi prezentăm, mai jos, reţeta completă şi modul de preparare.

Citeşte şi: Salată de vinete cu ardei şi ciuperci

Ingrediente pentru ardei umpluţi cu bânză şi mărar:

  • Ardei capia roşii
  • 300 g telemea
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g crema brânză
  • 50 g unt (opţional)
  • 1 sau 2 legături de mărar
  • Sare, piper, condimente

Citeşte şi: Reţetă salată de roşii cu hrean

Mod de preparare:

Împartei ardeii în două, spală-i şi curăţă-i la mijloc. Rade telemeaua pe o răzătoare şi adaugă brânza de vaci, crema de brânză şi untul, dacă este cazul. Toacă mărunt mărarul şi pune-l peste mixul de brânzeturi, alături de sare şi piper. Amestecă până când pasta devine omogenă. Poţi adăuga şi oregano, după gust. Cu această compoziţie se umplu bucăţile de ardei capia roşu şi se ţin la rece timp de 40 de minute.

Poftă bună!