Reţetă salată de roşii cu hrean

Ingrediente salată de roşii cu hrean:

  • 4 roşii mari, coapte
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri oţet de vin roşu
  • o jumătate căţel de usturoi, dat pe răzătoarea mică
  • 2 linguriţe hrean, dat pe răzătoarea mică
  • o legătură de părtunjel, mărunţit

Preparare salată de roşii cu hrean:

Se spală roşiile şi se taie felii de 1 cm. Puteţi folosi şi roşii cherry, tăiate în jumătate.

*Puteţi înlăura din zeama roşiilor aşa: se pun în castron, se sărează, se pun în sită timp de 30 de minute, la scurs. Sarea scoate apa din roşii şi intensifică gustul.

După ce s-au scurs roşiile, se pun într-un vas adânc. Se pune ulei de măsline şi oţet. Se amestecă uşor.

Se pune sare, piper şi usturoi, după gust. Hreanul se pune abia la final, în cantitate moderată să nu fie prea iute şi mult.

Puteţi pune pătrunjel sau mărar proaspăt şi tocat, pe deasupra. Merge de minune la carne, peşte, cartofi copţi sau cu brânză.

Sursa: feellikecooking.ro