Reţetă de post: Chiftele de năut
În zilele de post, prepară aceste chiftele năut cu pătrunjel. Nici nu vei băga de seamă că nu au carne!
Ai nevoie de
500 g năut
1 ceapă
4 căţei de usturoi
4 linguri făină
1 linguriţă coriandru
pătrunjel
sare
piper
ulei,pentru prăjit
50 g pesmet
Pentru servit
salată verde
castraveţi
ridichi
Cum se prepară
Înmoi năutul peste noapte,a doua zi îl scurgi şi-l fierbi în apă cu sare 45-60 de minute. Pui năutul în blendar,adaugi ceapa,usturoiul,făina şi condimente după gust. Omogenizezi până când obţii o pastă,apoi adaugi pătrunjelul tocat.
Formzi cu mâna umedă chifteluţe,le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins,pe ambele părţi,până când se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti pe pat de legume tăiate.