Reţetă de post: Chiftele de năut

1 74115 original jpg jpeg

În zilele de post, prepară aceste chiftele năut cu pătrunjel. Nici nu vei băga de seamă că nu au carne!

Ai nevoie de

500 g năut

1 ceapă

4 căţei de usturoi

4 linguri făină

1 linguriţă coriandru

pătrunjel

sare

piper

ulei,pentru prăjit

50 g pesmet

Pentru servit

salată verde

castraveţi

ridichi

Cum se prepară

Înmoi năutul peste noapte,a doua zi îl scurgi şi-l fierbi în apă cu sare 45-60 de minute. Pui năutul în blendar,adaugi ceapa,usturoiul,făina şi condimente după gust. Omogenizezi până când obţii o pastă,apoi adaugi pătrunjelul tocat.

Formzi cu mâna umedă chifteluţe,le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins,pe ambele părţi,până când se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti pe pat de legume tăiate.