«Buzunare» cu ciocolată

1 53427 original jpg jpeg

Ingrediente:Pentru aluat:200 g făină,100 g unt,1 vârf cuţit de sare,1 lingură zahăr pudră,40 g nuci,1 gălbenuş,120 ml smântână,1 ouPentru umplutură:130 ml frişcă lichidă,1 lingură miere,200 g ciocolată cu lapte

simeon stalpnicul png

1 Se cerne făina într‑un castron,se adaugă untul moale tăiat bucăţi,sarea,zahărul pudră,nucile măcinate,gălbenuşul şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider30 de minute.

simeon stalpnicul png

2 Într-o cratiţă,se pune frişca lichidă şi se aşază pe baie de aburi. Se adaugă ciocolata tăiată bucăţi,mierea şi se lasă până se omoge-nizează,amestecând continuu.Se dă să serăcească.  

simeon stalpnicul png

3 Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 mm şi se taie cercuri cu diametrul de 8 cm. Toate cercurile se ung cu ou bătut.

4 Se pune o linguriţă de cremă de ciocolată în centrul fiecărui cerc. Se îndoaie marginile aluatului pe jumătate şi se presează,pentru a se lipi bine.

simeon stalpnicul png

5 Se ung „buzunarele” cu ou bătut,se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi se coc,în cuptorul preîncălzit,pentru circa 20-30 de minute. Se lasă să se răcească.