Clătite de post
Chiar şi în zilele de post, poţi să te bucuri de un desert pe gustul tău, cum sunt aceste clătite de post.
De ce ai nevoie pentru clătite de post
400 ml apă minerală
400 g făină
4 linguri ulei
3 linguru zahăr
1 praf de sare
2 linguri zahăr vanilat
1 linguriţă esenţă de rom
gem de fructe
Cum se prepară clătite de post
Cerni făina şi o încorporezi în ploaie în apa minerală. Amesteci energic să nu se formeze cocoloaşe. Torni uleiul,esenţa de rom şi încorporezi sarea,zahărul şi cel vanilat. La final trebuie să obţii un aluat de consistenţa unei smântâni mai subţiri. Pui câte un polonic de compoziţie în tigaie şi prepari clătitele în tigaia încinsă. Le ungi cât timp sunt fiebinţi cu gem şi le rulezi. Le poţi servi cu fructe proaspete.