Clătite delicioase cu frişcă

1 58873 original jpg jpeg

Ai nevoie de: Pentru aluat: 400 g făină, 2 ouă, 250 ml lapte, 250 ml apă minerală, 50 ml ulei, 1 plic zahăr vanilat, sare.

Pentru umplutură:250 ml frişcă lichidă,căpşuni,kiwi,zahăr pudră pentru decorCum se prepară:

1 Se amestecă făina cu ouăle bătute,se adaugă laptele,apa minerală,zahărul vanilat,un praf de ­sare şi uleiul. Se bate bine să se omogenizeze. Se lasă la rece cel puţin 30 de minute înainte să se coacă. Pe măsură ce se coc clătitele,acestea se aşază pe o farfurie şi se acoperă cu un capac,să nu se usuce.

2 Se bate frişca şi se încorporează în ea uşor căpşunile şi kiwi tăiate bucăţi. Se umplu clătitele (reci) cu frişca amestecată cu fructe,se rulează şi se servesc presărate cu zahăr pudră.