Cornuleţe fragede cu gem

1 53437 original jpg jpeg

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină, 100 g zahăr, 20 g drojdie, 1 portocală,1 esenţă de lămâie,1 plic zahăr vanilat,4 linguri margarină,1 linguriţă oţet; Pentru umplutură: 300 g gem de prune, 100 g nucă măcinată, 1 esenţă de rom, zahăr pudră.

Cum se prepară:

1 Se dizolvă drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu puţin zahăr şi făină. Se lasă maiaua la crescut 15 minute,apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul,coaja rasă de portocală,esenţa de lămâie,zahărul vanilat şi oţetul.

2 Se frământă aluatul,turnând treptat o cană de apă caldă. La final se încorporează margarina topită şi se lasă ­aluatul la crescut 40 de minute.

3 Se ia o bucată de aluat,se întinde o foaie rotundă mai subţire şi se taie în opt triunghiuri. Se amestecă gemul cu nuca şi esenţa de rom şi se pune pe fiecare triunghi câte o lingură din această com­poziţie.

4 Se formează cornuleţele şi se aşază într-o tavă unsă şi tapetată. Se procedează la fel cu restul de aluat şi de umplutură. Se dau cornuleţele la cuptor până se rumenesc şi se presară cu zahăr pudră cât sunt calde.



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg