Cristina îţi garantează reţeta de: Găluşte cu prune

1 57615 original jpg jpeg

Ce ai nevoie: /1 kg cartofi /1 kg prune /făină /2 ouă /500 g pesmet /2-3 linguri unt sau ulei /zahăr /sare

Mod de preparare

1. Se spală şi se fierb cartofii în coajă. Când se răcoresc,se curăţă şi se strivesc ca pentru piure. Se adaugă ouăle bătute cu sare şi făina în ploaie,până se obţine un aluat moale. Se întinde o foaie care se taie în pătrate de 4-5 cm,în funcţie de mărimea prunelor. Se aşază câte un fruct pe fiecare bucată şi se adună colţurile,apoi cu mişcări circulare se formează sferele.

2. Între timp,se pune să fiarbă apă cu o linguriţă de sare,iar când lichidul clocoteşte,se adaugă găluştele. Când ele se ridică la suprafaţa apei,se reduce intensitatea focului.

3. Se topeşte câte o lingură cu unt şi se prăjeşte pesmetul până se rumeneşte. Se iau câte 2-3 găluşte fierte cu o paletă şi se dau prin pesmet. Apoi se întorc pe toate părţile pentru a se pudra uniform. Se scot pe un platou şi se presară cu zahăr după gust.

Dragă cititoare,Găteşte mâncarea ta preferată,fă-i o fotografie şi trimite-o împreună cu reţeta,adresa şi numărul tău de telefon pe adresa redacţiei „Click! pentru femei“:Şos. Fabrica de Glucoză nr. 21,sector 2,­Bucureşti sau pe e-mail:pentrufemei@click.ro. Astfel poţi fi ­câştigătoarea premiului săptămânal. Reţeta premiată va fi publicată în numărul 43,din 25 octombrie 2013.