Desert cu cremă de vanilie şi frişcă

1 56853 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 1 l Hulala / esenţă de vanilie / 500 ml lapte / 100 g zahăr / 4 gălbenuşuri / 40 g amidon / 1 foaie de aluat de plăcintă / feliuţe de portocală tăiate / 2 linguri de ulei

 Cum se prepară  

Fierbi,la foc mic,laptele cu vanilia şi zahărul. Separat,freci bine gălbenuşurile cu amidonul. Când laptele începe să se încălzească,iei din el cu o lingură şi încorporezi în amestecul de gălbenuşuri. După ce l-ai adus la aceeaşi temperatură,îl torni,în fir subţire,în laptele cald. Pui pe foc,amestecând continuu,şi ţii până se leagă bine crema şi capătă consistenţă. Laşi la răcit. Ungi aluatul de plăcintă cu 2 linguri de ulei şi decupezi,cu gura unui pahar mic,cerculeţe. Le coci până devin aurii. Scoţi tava şi laşi deoparte.

Aşezi în 8 forme mici de inox,cu fund detaşabil,câte un cerculeţ de aluat copt,o lingură de cremă de vanilie,deasupra pui frişca Hulala,bătută în prealabil.

Dai formele la frigider.  În momentul servirii,scoţi fundul formei şi ornezi desertul cu feliuţe de portocală.