Desert delicios: Tartă cu caise
O tartă delicioasă care poate fi pe gustul celor dragi.
Ingrediente de care ai nevoie:
600 g făină
150 g unt
10 linguri zahăr
3 gălbenuşuri
1 praf de sare
½ kg caise
zahăr vanilat
fistic
Cum se prepară:
Pentru aluatul de tartă,cerni făina,faci o gropiţă în mijloc şi pui zahărul,sarea,gălbenuşurile şi untul.
Frămânţi bine,aduni la un loc aluatul în formă de minge şi-l dai la rece măcar 2 ore.
Apoi,îl tai în două şi-l întinzi în foi potrivit de groase.
Speli caisele,le tai pe jumătate,le scoţi sâmburii şi pui pe fiecare jumătate puţin zahăr.
Le dai deoparte. Într-o tavă de tartă,întinzi prima foaie,o înţepi din loc în loc şi o acoperi cu jumătăţi de caise,cu partea dinăuntru în jos.
Acoperi cu a doua foaie şi o înţepi cu o furculiţă. Dai tarta la copt până se rumeneşte. La final,presari zahăr pudră şi fistic mărunţit.