Desert delicios: Tartă cu caise

1 70117 original jpg jpeg

O tartă delicioasă care poate fi pe gustul celor dragi.

Ingrediente de care ai nevoie:

600 g făină

150 g unt

10 linguri zahăr

3 gălbenuşuri

1 praf de sare

½ kg caise

zahăr vanilat

fistic

Cum se prepară:

Pentru aluatul de tartă,cerni făina,faci o gropiţă în mijloc şi pui zahărul,sarea,gălbenuşurile şi untul.

Frămânţi bine,aduni la un loc aluatul în formă de minge şi-l dai la rece măcar 2 ore.

Apoi,îl tai în două şi-l întinzi în foi potrivit de groase.

Speli caisele,le tai pe jumătate,le scoţi sâmburii şi pui pe fiecare jumătate puţin zahăr.

Le dai deoparte. Într-o tavă de tartă,întinzi prima foaie,o înţepi din loc în loc şi o acoperi cu jumătăţi de caise,cu partea dinăuntru în jos.

Acoperi cu a doua foaie şi o înţepi cu o furculiţă. Dai tarta la copt până se rumeneşte. La final,presari zahăr pudră şi fistic mărunţit.