Prăjitură cu cremă de brânză şi mure

1 58841 original jpg jpeg

Pentru o tavă, pentru blat, ai nevoie de: 3 ouă,125 g zahăr, 200 g făină, 1 plic zahăr vanilat, 50 ml ulei, 75 g cacao, ¼ linguriţă praf de copt. Pentru cremă, ai nevoie de 300 g brânză proaspătă, 50 g zahăr pudră, 150 ml frişcă lichidă, 200 g mure, iar pentru decor de zahăr pudră.

Pasul 1

Baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă,după care pui,unul câte unul,gălbenuşurile. Adaugi zahărul vanilat,uleiul în fir subţire şi omogenizezi. Torni făina împreună cu praful de copt în ploaie şi amesteci uşor,iar la sfârşit încorporezi cacaua. Pui compoziţia într-o tavă rotundă,tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor,până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi să se răcească.

1fa74d59fc009b7a0ba8fc729384ff3c jpg jpeg

Pasul 2

Baţi frişca până se întăreşte,adaugi brânza bine scursă şi zahărul pudră. Amesteci toate ingredientele până capătă o consistenţă cremoasă,iar zahărul se topeşte.

d2e54ba34bd72ffa6bd8dab22418e729 jpg jpeg

Pasul 3

Speli murele şi le laşi la scurs. Îndepărtezi hârtia de copt şi tai partea superioară a blatului,încât să rămână o suprafaţă plată,cam de 2 cm înălţime. Partea tăiată o sfărâmiţezi şi o dai deoparte. Întinzi pe blat  jumătate din umplutura de brânză,pui un strat de mure şi deasupra restul de brânză.

61ba715a6e29b6d7019d21de90386b83 jpg jpeg

Pasul 4

Presari peste crema de brânză firimiturile de blat,apoi pudrezi cu zahăr. Murele rămase le aşezi deasupra prăjiturii.

127c4697972ee9e1ac39e7a9b4619888 jpg jpeg

sursa foto:Profimedia