Prăjitură cu pepene şi frişcă

1 58534 original jpg jpeg

Ai nevoie de: Pentru blat: 5 ouă, 120 g zahăr, 120 g făină, 20 g cacao.

Pentru crema de cacao:

› 300 ml frişcă lichidă› 20 g cacao› 20 g zahăr pudrăPentru crema albă:

› 200 ml frişcă lichidă

› 1 pachet zahăr vanilat

Pentru decor

› 50 g ciocolată menaj

› 3 linguri ulei

› 200 g pepene roşu

1  Crema de cacao se prepară de seara. Se pune frişca pe foc împreună cu pudra de cacao şi zahărul. Se lasă până se topeşte zahărul,amestecând continuu,dar fără să dea în clocot. Se lasă să se răcească şi se ţine la frigider peste noapte.

2  Pentru blat,se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile treptat. Se pun făina şi pudra de cacao cernute şi se amestecă uşor cu o spatulă,de jos în sus.

3  Se împarte aluatul în două. Se întinde o parte într-o tavă de aragaz în care s-a pus hârtie de copt. Se introduce la cuptor pentru 10-15 de minute.

4  Aluatul rămas se întinde în formă de dreptunghi pe mijlocul unei tăvi de aragaz pe care s-a pus hârtie de copt. Se introduce la cuptor pentru 10-15 de minute.

5  Când s-au copt,se răstoarnă pe o hârtie presărată cu puţină făină. Blatul mare se taie în două şi se desface hârtia. Trebuie să aveţi trei blaturi de aceeaşi mărime. Dacă nu sunt la fel,se taie cu un cuţit.

6  Crema cu cacao se scoate din frigider,se mixează bine şi se întinde pe una din bucăţile de blat tăiate. Se pune al doilea blat tăiat şi se întinde frişca bătută cu zahărul vanilat. 

7  Se aşază al treilea blat,se apasă uşor şi se glazurează cu ciocolata tăiată mărunt şi topită pe baie de aburi împreună cu uleiul. Se lasă la frigider cel puţin două ore.

8  Se taie pătrate de 6x6 cm. Se decorează fiecare bucată cu pepene roşu curăţat de sâmburi şi tăiat cubuleţe mici. Se poate decora şi cu pepene galben.