Care este secretul Reginei Elisabeta a II-a în ceea ce priveşte menţinerea în formă? Rutina pe care o menţine de mulţi ani îi permite să arate mult mai tânără decât este. Iar obiceiurile pe care le respectă cu stricteţe au de-a face cu alimentaţia sa, programul zilnic de mişcare şi produsele cosmetice folosite.

Suveranul Marii Britanii ne uimeşte adesea cu vitalitatea sa. Regina Elisabeta a II-a este perfect capabilă să-şi îndeplinească responsabilităţile regale, la cei aproape 95 de ani ai săi, şi, mai mult de-atât, are un stil de viaţă destul de activ, pentru o persoană de vârsta sa, şi arată cu cel puţin 20 de ani mai tânără decât este. Cum de reuşeşte acest lucru?

Merge zilnic kilometri întregi, face plimbări îndelungate”, ne dezvăluie fostul valet regal Paul Burrell. Şi, pe lângă activitatea fizică zilnică la care nu renunţă nici pe ploaie, nici pe soare, Regina preferă un meniu din care să nu lipsească şi alimentele sale preferate, dar şi câteva produse cosmetice care-i hidratează tenul.

De fiecare dată când păşeşte în afara palatului, Majestatea Sa poartă pălărie şi cremă cu protecţie anti-solară. Iar acest lucru o păzeşte de o îmbătrânire accentuată a pielii. În plus, nu uită niciodată să-şi hidrateze tenul cu o cremă care există pe piaţă încă de la 1896, Cyclax pe numele ei. Iar crema de noapte pe care şi-o aplică în fiecare seară nu costă mai mult de 50 de lei borcănaşul!

Dimineaţa, Elisabeta a II-a serveşte un ceai şi un bol de cereale Special K. În afara dăţilor în care cinează cu oaspeţi de seamă, Regina consumă preparate cât mai simple, precum peşte sau pui cu salată sau legume. „Fără amidon, aceasta este regula de bază, atât”, a mărturisit fostul chef regal Darren McGrady.

Şi, după ce că nu ţine un regim alimentar strict, Regina nu se dă înlături de la a savura ceea ce îi face plăcere. Astfel, bea zilnic un pahar de gin şi un cocktail Dubonnet înainte de prânz. Atunci când serveşte ceaiul, e posibil chiar să mănânce şi o feliuţă de prăjitură cu ciocolată. Iar, la finele zilei, bea un gin martini înainte de-a lua cina. Dar numai unul. „Ea are ceva ce multora dintre noi ne lipseşte – auto-disciplina”, a ţinut să precizeze Burrell.

Foto - Instagram The Royal Family